El president del Col·legi de Metges, Jaume Padrós, ha demanat que no es faci servir el president Pasqual Maragall en política, perquè no està capacitat per prendre decisions a causa de l'Alzheimer que pateix. Ho considera un principi ètic que s'ha de respectar.

Padrós ha dit que està a favor de la carta dels presidents per l'excarceració dels presos polítics coincidint amb el judici davant el Tribunal Suprem, però ha afegit que Pasqual Maragall no hi hauria d'haver participat per raons de salut.

"Estic molt a favor del contingut de la carta dels expresidents de la Generalitat en favor de l'excarceració dels presos polítics, però com a metge no puc acceptar que s'utilitzi el president Maragall, que es troba afecte d'una malaltia que l'incapacita per prendre decisions", ha escrit Padrós.

"L'estat actual de la malaltia que pateix no li permet prendre cap decisió d'aquesta transcendència. És un principi ètic", ha insistit.

Padrós va ser també el metge que va supervisar la vaga de fam que van fer Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull.