El president d'Armènia, Armen Sarkissian, va negar ahir dimecres la salutació a l'ambaixador espanyol als EUA, Pedro Morenés, pel discurs que va fer contra el president de la Generalitat, Quim Torra, i contra els presos polítics, segons ha informat l'agència armènia Mamul. Morenés va anar a encaixar la mà amb Malayan per saludar-lo, però aquest va rebutjar-ho.

"Durant la inauguració oficial de l'Smithsonian Folklife 2018, on Armènia està convidada al costat de Catalunya, l'ambaixador espanyol -que es va convidar a ell mateix-, va llegir un discurs negant l'existència de presos polítics a Espanya, cosa que va provocar que la delegació catalana es molestés i marxés en senyal de protesta", assenyala l'agència.

Afegeix que quan tot va acabar, l'ambaixador espanyol es va acostar al president armeni per estrènyer-li la mà i aquest el va rebutjar. 

A les 17 hores d'avui un membre de la delegació armènia ha publicat dues fotografies del president d'Armènia encaixant la mà amb Morenés, en un intent d'abaixar la polèmica. La primera d'elles correspon a un acte avui dijous i la segona a l'acte inaugural d'ahir. Però no aclareix en aquest cas si la salutació va ser abans dels discursos, i per tant abans de tota la polèmica.