El president d'Aragó, Javier Lambán, considera que el nou president de la Generalitat, Quim Torra, és "un feixista" i cap constitucionalista "no hauria d'asseure's un minut" a parlar amb els qui l'han elegit. "Per raons d'higiene política i democràtica i fins i tot moral, perquè aquests senyors acaben de votar com a president de la Generalitat a un feixista, un constitucionalista espanyol no hauria d'asseure's ni un minut a parlar amb els independentistes catalans", ha afirmat.

En una entrevista a Cope, Lambán contestava així sobre el fet que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, no hagi parlat amb els partits independentistes sobre la seva moció de censura contra el Govern, iniciativa a què tant ERC com el PDeCAT han dit que donaran suport. "Espanya necessita un govern, que no pot ser del PP perquè segons la meva opinió, està abrasat, i la primera tasca és una actitud totalment ferma davant l'independentisme català i per la unitat d'Espanya i sens dubte, si amb algú no el combatrem és amb els independentistes catalans així que, amb ells, ni parlar una paraula", ha sentenciat.

De fet, Lambán diu que no imagina Pedro Sánchez a hores d'ara "incorrent en cap tipus d''aventuralismo'" amb l'independentisme català perquè "ell ha dit sempre que no governaria a qualsevol preu" i "ha estat ferm en la defensa de la Constitució i en l'aplicació del 155", donant així mostres de "coherència". "El que tinc clar és que a l'Aragó necessitem com més aviat millor un govern estable, constitucionalista, que s'oposi amb fermesa a l'independentisme català i fins i tot amb més fermesa de la que s'ha exercit per part de l'Estat fins ara, que combati la política linguística de comunicació de la Generalitat, que combati a Torra i a Puigdemont i a aquests senyors que són al Congrés dels Diputats especulant amb la seva posició", ha afegit.

Sobre la moció en si i el dia després si aquesta prospera, Lambán destaca que Sánchez "ha fet un plantejament valent que no deixa de tenir els seus riscos" i el major dels quals és, al seu seny, que "una vegada esgotat i inhabilitat el PP per governar, no hi ha a la Cambra possibilitats reals ni mínimament dotades de coherència per a una majoria alternativa". Tanmateix, encara que considera "no seria raonable que un partit amb 84 diputats presentés una moció de censura" en altres circumstàncies, defensa que ara "calia fer aquest pas". "Tard o d'hora, i crec que aviat, haurem d'anar a les urnes, però davant de la inacció de Rajoy calia prendre decisions i qui havia de fer-ho és el PSOE de Pedro Sánchez".