"Som els més adversaris a l'hora de valorar la situació de Catalunya per l'afecte que li tenim". Així ha traslladat la seva disconformitat amb el procés sobiranista el president d'Aragó, Javier Lambán, al president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Ho ha fet durant una reunió que ha durat aproximadament una hora i mitja, on ha justificat que la comunitat d'Aragó "serà la més disposada per aconseguir que la desconnexió de Catalunya no es produeixi mai" perquè, a més, aquesta situació "envaeix tots els espanyols, especialment els aragonesos".

"Farem un esforç per trobar un acomodament ben acceptat per totes les parts", ha posat sobre la taula.

Amor pel català

"El català ha passat a ser un orgull per a tots els aragonesos", ha volgut emfatitzar Lambán en relació a la derogació de la Llei del Lapao (Llengua Aragonesa Pròpia de l'Àrea Oriental), al mateix temps que ha manifestat a Puigdemont el seu "amor i orgull" per la llengua i cultura catalana.

Lambán ha considerat "espantós" el fet que l'anterior govern autonòmic del PP creés aquesta denominació pel català perquè "menyspreava els milers d'aragonesos que el parlen", així com pels "llaços que uneixen els dos territoris".

Per ell, el fet que a l'Aragó es parli el català "és una riquesa" i, per això, ha assegurat que el seu Executiu seguirà treballant perquè es mantingui.