L'estructura de comunicació del Govern de Pere Aragonès ha acabat de prendre forma amb els decrets publicats avui al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), seguint l'esquema del departament de la Presidència que es dibuixa en el decret d'estructura de la conselleria aprovat a finals del mes passat.

Com a conseqüència d'aquests canvis, la portaveu del Govern, Patricia Plaja, ha estat cessada del càrrec que ostentava com a cap de l'Oficina de Comunicació del Departament de Presidència i de la Portaveu del Govern, i ha estat nomenada Cap de l'Oficina de la Portaveu del Govern. Durant el Govern de Quim Torra, els dos càrrecs requeien en la mateixa persona perquè les funcions de portaveu les tenia assumides la consellera de Presidència, Meritxell Budó.

A l'hora de la veritat tant les funcions com la retribució de Plana seran les mateixes. Això no obstant, la responsabilitat de cap de l'Oficina de Comunicació quedarà en mans de Jordi Vera, que ja formava part del Govern Aragonès, com a coordinador internacional de comunicació i relacions públiques.

En mans de Sabrià

Tant l'Oficina de Comunicació com l'Oficina de la Portaveu depenen de la Direcció General de Comunicació del Govern, que encapçala Carles Foguet, que al seu torn depèn de l'Oficina d'Estratègia i Comunicació del President, que està sota la batuta del qui va ser portaveu d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià.

Des d'aquí Sabrià dirigeix tota la comunicació del Govern, amb rang orgànic de secretari general i depenent directament del president de la Generalitat, tot i que aquesta direcció estigui adscrita al departament de Laura Vilagrà. Aquesta és una de les novetats que incorporava el decret d'estructura del departament.

A més de la Direcció General de Comunicació del Govern, depenen orgànicament de Sabrià la Direcció General d'Anàlisi i Prospectiva i el Gabinet del President.

 

A la imatge principal, la portaveu del Govern, Patricia Plaja, durant una roda de premsa / Efe