La reunió de presidents entre Quim Torra i Carles Puigdemont a Berlín ha fet la volta al món en poc temps. Les agències Reuters i Associated Press, les més grans del planeta, destaquen als seus despatxos que Torra demana la fi de l'aplicació de l'article 155 (Reuters) i que "demana diàleg" al president del govern espanyol, Mariano Rajoy (AP). 

Aquesta última és la crònica que ha publicat The New York Times. "En una conferència de premsa conjunta amb Puigdemont a Berlín, Torra ha dit: 'Si us plau, senyor Rajoy, fixi una cita i un lloc i allà estarem .. sense condicions prèvies, parlem de tot, però parlem". També destaca que Torra vol visitar "tots els líders separatistes que són a les presons espanyoles".

Reuters s'estima més destacar que la primera activitat del president Torra serà aixecar el 155. També remarca que Torra ha dit que provarà de restituir a Puigdemont, "sense detallar com ho farà".

L'influent diari liberal alemany Süddeutsche Zeitung publica una crònica del seu corresponsal a Madrid titulada "Un viatge provocador". Thomas Urban diu que "Puigdemont i Torra han fet una crida a Rajoy: 'Hem d'arrencar converses i trobar una solució política per a aquest conflicte polític, la justícia no el pot resoldre'". A Urban li sembla endevinar del discurs de Torra que l'independentisme "intenta arribar a una base més àmplia", malgrat que "els grups [que el composen] no estan d'acord sobre la nova estratègia". 

Quartz, un digital d'última generació, diu que Torra "entrecreua espases" amb Rajoy:

L'Indépendant de Perpinyà també se'n fa ressò, seguint la crònica de l'agència France Presse, que destaca aquesta declaració de Torra: "El primer objectiu del nou Govern és oferir diàleg al govern espanyol". A la crònica destaca la polèmica amb els tuits i alguns articles del president, assenyalant les crítiques de SOS Racisme, una ONG nascuda a França. També ha seguit la reunió a Madrid de Rajoy i Sánchez:

Ouest-France, de Lilla, el diari regional més venut de França, recorda que quan Quim Torra formi govern "resultarà en la terminació automàtica de la tutela imposada pel govern central espanyol" a Catalunya.

La radiotelevisió pública irlandesa RTE titula la seva informació que Torra "vol al seus govern a líders separatistes empresonats i exiliats".

L'agència de notícies argentina Télam torna a insisitir que Torra i Puigdemont demanen diàleg sense condicions a Rajoy:

El diari flamenc De Standaard titula la seva crònica "El successor de Puigdemont vol dialogar amb Madrid" i explica que "Torra va concloure la seva reunió amb Puigdemont demanant a Madrid que renunciï al govern directe sobre la Generalitat de Catalunya". 

El diari de Lucerna (Suïssa), Luzerner Zeitung, pronostica que l'enfrontament entre els governs de Madrid i Barcelona "és inevitable". Afegeix que "no es pot esperar que el conflicte de Catalunya es relaxi. Encara que [Torra] l'advocat de 55 anys, editor i escriptor, no ha estat un líder de la política catalana, se'l considera un separatista extrem i una extensió de Puigdemont". Els seus col·legues del Neue Zürcher Zeitung obren aquest dimarts un debat amb la pregunta "Creus que Quim Torra és l'home just per Catalunya?".

El telenotícies del Canal 7 italià s'estima més remarcar que Rajoy acceptar de veure's amb Torra: