Les portades de la premsa estrangera van dedicades al coronavirus però també al darrer escàndol de Joan Carles I, a diferència de les espanyoles que se centren, en bona part, a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, pel seu darrer acte a l'hospital de campanya instal·lat a Ifema. No cal anar gaire lluny per veure com de bocabadats estan a la resta d'Europa amb els 1,7 milions d'euros que el sultà de Bahrain va regalar al rei emèrit i aquest els va ingressar d'amagat a un banc suís, tal com va detallar ahir El País.

El rotatiu setmanal Expresso, dels més llegits a Portugal, li dedica la portada íntegra: "Joan Carles, aixeca't i cau", una traducció literal que ve a dir, "qui t'ha vist i qui et veu". Aquesta publicació explica que els escàndols dels darrers temps lligats "a les amants i els seus negocis sospitosos deixaran el monarca allunyat dels seus". Un retrat ampli que escriu el periodista Ángel Luis de la Calle.

portada expresso portugal rei

Al Regne Unit, The Telegraph recorda que ells van ser dels primers en destapar la corrupció dels borbons. Per tot plegat, ho titllen d'autèntic despropòsit: "L'exrei espanyol, colpejat per escàndol, es va emportar un regal d'1,9 milions de dòlars del sultà de Bahrein amb una maleta". El que més ressalten els anglesos és com va dur a terme tota aquesta xarxa de corrupció quan encara era rei d'Espanya, recordant les dates concretes i els lligams amb les famílies dels petrodòlars.

rei telegraph

Els britànics segueixen amb interès la monarquia espanyola. The Timescita entre cometes la paraula "regal" per remarcar la incongruència de la quantitat de diners que va rebre Joan Carles I per part del rei de Bahrein l'any 2010. I només començar també destaquen, amb sorpresa, que ell mateix anés fins a Suïssa amb "una cartera de bitllets" per ingressar.

the times rei

A nivell europeu, també destaca l'EuroWeekly News i és clar amb el seu titular: "Escàndol reial: l'anterior rei d'Espanya, Joan Carles I, suposadament va agafar 1,7 milions d'euros a Suïssa amb una maleta". I fan un repàs de tota la seva vida extraoficial, des de la seva amant Corinna Larsen, la construcció de l'AVE a la Meca, les investigacions obertes a Suïssa, els lligams amb el cas Villarejo, el tancament del cas per part de l'Audiència Nacional espanyola i la delicada situació amb què queden els borbons.

euroweekly news.