Les portades de la premsa d'aquest divendres no podrien obrir amb cap altre tema que no fos la detenció del vicepresident Oriol Junqueras i vuit consellers. Interpretacions de tot tipus; des de mitjans que ni alaben ni critiquen la decisió de la jutgessa fins als que l'aplaudeixen amb vehemència, a més a més molts coincideixen en culpar al president Puigdemont i l'assenyalen per ser a Bèlgica.

ABC: Puigdemont abandona els seus

“Puigdemont abandona els seus”. Així és com obre el diari ABC que recorda que l’Audiència Nacional “justifica” l’ingrés a presó pel vicepresident Oriol Junqueras i vuit consellers.

Seguint aquesta línia “d’abandó”, el rotatiu afegeix una petita foto a la portada on es pot veure el president Puigdemont esmorzant amb un amic acompanyat d’unes línies que diuen: “Cafè a Brussel·les  i presó a Madrid. Puigdemont esmorza a la capital belga, ahir, a la mateixa hora en que el vicepresident Junqueras declarava a l’Audiència Nacional".

POrtada ABC 3N

La Razón: Presó per rebel·lió

El diari obre la seva portada amb una fotografia del vicepresident Junqueras en segon pla i dos guàrdia civil al primer, una mica desenfocats. “Presó per rebel·lió" es titula la imatge que també dona per fet que el vicepresident i els consellers són culpables dels càrrecs que se’ls imputa.

La portada també destaca l’editorial de l’edició d’aquest divendres: “IMPECABLE DECISIÓ JUDICIAL”

Portada La Razón 3N

El País: “Petició de captura de Puigdemont”

“Junqueras a la presó; petició de captura de Puigdemont”. Aquestes paraules i una furgoneta de la Guàrdia Civil traslladant consellers a la presó són les escollides per El País per obrir l’edició de l’endemà de l’empresonament del Govern català.

A més a més exposa que el Senat nord-americà investiga “la ingerència de Rússia a Catalunya” subratllant que “les grans tecnològiques” estan sent interrogades i les acusa de “desestabilitzar Espanya”.

Portada El País 3N

El Mundo: A la presó sense Puigdemont

Finalment, El Mundo apunta que tots els consellers són a la presó "per risc de fuga" que la jutgessa va exemplificar "amb la fugida de Puigdemont". El rotatiu du una fotografia dels consellers minuts abans d'entrar a declarar a l'Audiència i apunta que Ada Colau "es posa al capdavant del separatisme per alliberar els presos". 

D'altra banda, El Mundo es fa ressò de les mobilitzacions que es van convocar ahir davant els ajuntaments de les localitats catalanes.

Portada El Mundo 3N