Les accions de protesta dels col·lectiu del taxi al llarg de la jornada de dilluns van tenir dos moments d’enfrontament amb les forces policials a Barcelona. A mig matí es va intentar forçar el cordó de Mossos d’Esquadra per entrar al parc de la Ciutadella i apropar-se al  Parlament, però uns pocs cops de porra van dissuadir els taxistes d’insistir-hi. Més tard, els mateixos taxistes en vaga es van dirigir al Port de Barcelona, on un escamot de la Guàrdia Civil els havia d’impedir el pas, però van ser totalment desbordats i el cordó policial no va resistir el primer embat. Fins i tot un agent de la policia militaritzada va resultar ferit.

I de tot plegat, què en diuen les portades de la premsa madrilenya? Doncs gairebé res, si més no en lletra grossa. Comencem per La Razón, que titula la crònica amb un "Los otros chalecos amarillos" i fotografia d’enfrontaments entre taxistes i guardis civils. El subtítol afegeix: “Cortes de carreteras, enfrentamientos con los conductores de VTC y escrache a Rivera, en el primer día de paros”.

la razon

Al seu torn, El Mundo també publica fotos d’enfrontaments entre vaguistes i guàrdies civils amb el títol “Guerra abierta del taxi contra los VTC”, però sense fer esment de la incapacitat de la policia militaritzada de fer front als vaguistes.

el mundo

El País aposta per un "Los taxistas se ponen los chalecos amarillos” amb foto de la marxa a peu dels vaguistes per la Via Laietana.

el pais

I l’ABC, sempre a la seva, ignora del tot el tema i enfoca la seva portada monogràfica a Veneçuela: “Maduro sofoca una sublevación de militares contra el régimen”.

abc

Amb aquest panorama, és inevitable preguntar-se què hauria passat si els que van desbordar la Guàrdia Civil haguessin brandat estelades o simples llaços grocs. Les portades dels diaris editats a Madrid queden a la imaginació, sempre creativa, del lector, però per si no s’entén el que podria haver passat, val la pena dirigir la mirada al digital El Español, que ells sí que saben treure l’entrellat del problema del taxi i, sobretot, trobar culpables: “El taxi se adueña de Barcelona al estilo CDR y los disturbios se contagian a Madrid”. Qui n'aprenguin!