La premsa algeriana està collant el president espanyol, Pedro Sánchez, per les males relacions en què ha entrat amb Algèria, quan és el principal subministrador de gas al país, després de la cessió del Sàhara Occidental al Marroc. Es pregunten obertament amb què té atrapat el rei del Marroc, Mohammed VI, a Sánchez després d'espiar-lo amb el programa Pegasus. El diari Algérie Patriotique, considerat pròxim a l'exèrcit, afirma que tot va començar a anar malament amb aquest espionatge. "Tot sembla indicar que la situació es va alterar quan els serveis secrets espanyols van confirmar que els seus homòlegs marroquins van espiar Pedro Sánchez a través del programa informàtic israelià Pegasus. Quina informació té ara Mohamed VI sobre els polítics espanyols [en al·lusió als líders socialistes], que estan molt acostumats a mandrejar rere les malparades muralles de fang de Marràqueix? A Espanya no s'explica aquesta sobtada submissió de l'executiu i del ministre d'Afers Exteriors poc temps després que milers d'immigrants marroquins van envair els enclavaments de Ceuta i Melilla, instigats de forma explícita i assumida pel majzén (el deep state marroquí)", assenyala.

El mateix diari apunta que ara no es trencarà el contracte de subministrament de gas a Espanya, però pot no ser renovat quan aquest expiri. "Una ruptura del contracte de gas per part d'Algèria i el tancament del gasoducte Medgaz es produiria en un context delicat per als països europeus que han optat per seguir l'exemple de Washington en el conflicte entre Rússia i Ucraïna. El govern espanyol no sembla prendre's gaire seriosament l'advertiment que ha fet el director executiu de l'Agència Internacional de l'Energia (AIE) que, en una recent entrevista amb el seriós setmanari alemany Der Spiegel, advertia que Europa Occidental i els Estats Units podrien quedar-se sense combustible i sense electricitat ja aquest estiu", apunta. "Com pensa Pedro Sánchez compensar aquest dèficit energètic, tenint en compte els seus plans de vendre gas algerià d'amagat als seus xantatgistes marroquins?", es pregunta.

El diari parla obertament d'una necessitat de rellevar Sánchez. "Tal vegada ho sàpiguen quan Algèria tanqui l'aixeta, un cop hagi expirat el contracte que la uneix a Espanya. Tret que el rei Felip VI, el Congrés i l'oposició empenyin l'imprudent socialista cap a la porta abans que el país s'enfonsi en la foscor", remata.

Mentrestant, l'economista Santiago Niño Becerra ha advertit de les conseqüències que comportarà l'enfrontament del president espanyol, Pedro Sánchez, amb Algèria, que arribaran als ciutadans. "Crec que Algèria no tallarà el gas a Espanya, però multiplicarà per n el preu del gas que li subministri. Dono per descomptat que el govern d'Espanya havia contemplat totes les conseqüències de la seva decisió", ha afegit.