El Secretariat Nacional de la CUP ha arribat aquest dimecres a un preacord amb Guanyem perquè l'exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, vagi en la llista dels 'cupaires' a les eleccions catalanes previstes el 14 de febrer.

Ara bé, aquest preacord no és definitiu, sinó que ha de ser ratificat per la militància, segons han precisat fonts de la formació anticapitalista a Europa Press.

No descarten que lideri la candidatura

Preguntades per si Sabater està cridada a liderar la candidatura, les mateixes fonts han concretat que la líder de Guayem "es dibuixa com a candidata a la Presidència" encara que no es descarten altres opcions, i insisteixen que l'acord encara no s'ha segellat, perquè la militància s'ha de pronunciar sobre el mateix.

Per això, les assemblees interterritorials dels anticapitalistes debatran aquest dijous i divendres el document del preacord. A més, dissabte se celebrarà un Consell Política extraordinari per acabar de ratificar-lo.

L'objectiu de les negociacions seria crear una candidatura semblant a Guanyem Badalona en Comú, que va ser capaç d'aglutinar des de la CUP als sectors més sobiranistes dels comuns. La principal figura d'aquest nou espai polític seria Sabater, que només faria el salt a la política nacional en un projecte ampli, d'esquerres i sobiranisme.