La CUP negocia amb diverses candidatures municipalistes per tal de conformar un nou front polític per afrontar les eleccions del pròxim 14 de febrer. Concretament, la formació de l'esquerra independentista, segons ha avançat Vilaweb, amb Guanyem, formació liderada per Dolors Sabater, Comunistes de Catalunya i els Anticapitalistes, per tal de crear una candidatura àmplia, d'esquerres i sobiranista.

L'objectiu de les negociacions seria crear una candidatura semblant a Guanyem Badalona en Comú, que va ser capaç d'aglutinar des de la CUP als sectors més sobiranistes dels comuns, de fet segons el mateix diari, el nom de la coalició seria Guanyem Catalunya i ja s’haurien engegat els tràmits per tal de registrar la marca.

La principal figura d'aquest nou espai polític seria l'exalcaldessa de Badalona Dolors Sabater, que només faria el salt a la política nacional en un projecte ampli, d'esquerres i sobiranisme, el sí que descartaria de totes totes és participar com a independent a la llista d’un partit polític ja existent, com seria la CUP. 

Referèndum abans de 2025

A més, la CUP va presentar ja aquest divendres la seva nova proposta política amb la qual aniran a les eleccions del pròxim 14 de febrer. En aquesta proposta política, la CUP es compromet a fer un nou referèndum d'independència abans de 2025 "partint de l'experiència aconseguida en els successius embats dels últims temps".

"Ens comprometem a treballar per a generar les condicions òptimes per a fer efectiva una ruptura amb l'Estat espanyol en el nostre camí cap a la independència. Ens fa falta tornar a agafar la iniciativa en la confrontació amb l'Estat per a defensar els nostres drets i llibertats com a poble", resa en el document.