El portaveu parlamentari del PPC, Alejandro Fernández, ha carregat contra el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, que dimarts va avalar una declaració unilateral d’independència (DUI) en cas que l’Estat impedeixi el referèndum. En roda de premsa des del Parlament, Fernández ha etzibat que una DUI “ni és democràcia ni és revolució dels somriures, és un cop d’estat”. A més, el portaveu popular ha insistit que “els cops d’Estat només els plantegen aquells que saben que han perdut la raó, la majoria i el suport social, perquè no l’han tingut mai”.

Per Fernández, "la conclusió de tot plegat" és que, "mentre el PDeCAT es dessagna, el senyor Junqueras se'n va de rositas". A més, el diputat del PPC ha sentenciat que el vicepresident de la Generalitat ha fet un "gir radical preocupant".

Crítiques a l'acte per Forcadell

D’altra banda, el portaveu del PPC també ha carregat contra l’acte d’aquest dimecres a la tarda en suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Segons Fernández, l’acte és “una cortina de fum per traslladar un missatge d’unitat, quan la unitat independentista està en estat de descomposició”. En aquesta línia, el diputat popular ha especulat que l’acte “no dissimularà la divisió”.

Tal com ha apuntat Fernández, l’acte no és institucional, de manera que “degrada” el prestigi del Parlament i el de la presidència. Així, el portaveu del PPC ha acusat Forcadell de tenir “poca dignitat en la seva tasca”, ja que “contradiu les recomanacions dels lletrats”. “Reivindicar en un acte partidista la seva figura desprestigia una institució que és de tots”, ha conclòs Fernández.