Ciudad Real ha recuperat les curses de braus, que no es veien a la ciutat des del 2019, i per al proper 28 d'abril n'ha organitzat una per celebrar que s'han enllestit les obres de la seva plaça de braus. Fins aquí no és cap notícia que cridi l'atenció més del compte, però la Fundació Franz Weber ha denunciat que l'acte regala entrades als menors de tres anys que hi vulguin assistir. A finals del mes de març, Francisco Cañizares, l'alcalde de Ciudad Real, que és del PP, i Fátima de la Flor, regidora de festes de Vox, van presentar la corrida i van expressar la seva emoció i alegria per l'esdeveniment.

Si s'entra al portal Tauroemoción, encarregat de gestionar la venda d'entrades, es pot consultar el llistat de preus de les localitats i, a l'apartat 'promocions', es pot observar que s'ofereixen entrades gratis als menors de 3 anys, i a meitat de preu als menors de 15 anys:

toros ciudad real
Toros gratis per als menors de 3 anys

La fundació, segons recull Eldiario.es, denuncia que el cartell de l'acte tampoc no estableixi cap mena de restricció a la participació de persones menors d'edat i que, fins i tot, n'animi l'assistència mitjançant promocions. Amb això, asseguren, "s'incompleixen de clarament les objeccions internacionals fetes els darrers anys". La fundació es refereix al fet que el 2018 el Comité dels Drets del Nen va alertar a Espanya per la presència de menors d'edat en activitats relacionades amb la tauromàquia.

La Fundació Franz Weber, amb estatus consultiu en aquest organisme internacional d'especialistes en drets de la infància, ha advertit que aquest informe va incloure “un text molt clar respecte a la participació o presència de menors de 18 anys a espectacles taurins, subratllant que calia allunyar-los-en”. La fundació urgeix l'Ajuntament i el govern regional, tots dos implicats en la convocatòria de la corrida, a treballar per la protecció de la infància i l'adolescència retirant aquesta promoció.

El cas de les Illes Balears

A les Balears, Vox, amb el suport del PP, portarà a votació una esmena, inclosa en el Decret d'Habitatge de Balears, per permetre l'assistència de menors d'edat a les curses de braus de les Illes. Ho va assegurar el portaveu popular a les Illes, Sebastià Sagreras, en una roda de premsa, on va recordar que la possibilitat que els menors vagin a una corrida "forma part dels acords d'investidura" signats entre PP i Vox. Segons Sagreras, l'assistència de públic menor a un espectacle taurí és “una realitat a la immensa majoria d'Espanya”. De fet, va rememorar que “Podem va intentar al Congrés prohibir-ho i no ho va aconseguir perquè el PSOE ho va impedir”. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!