El Partit Popular i Vox han unit forces aquest diumenge a Madrid per expressar el seu suport a "la vida com a valor insubstituïble" en una manifestació en contra de l'avortament organitzada per la plataforma 'Sí a la vida', que ha reunit a unes cinc mil persones. La vicesecretària de Sectorial del Partit Popular de Madrid, Inmaculada Sanz, i la portaveu de Vox a l'Assemblea de Madrid, Rocío Monasterio, entre altres manifestants, han defensat el "dret a la vida" i han proposat polítiques favorables en aquest sentit, i en contra de l'avortament o l'eutanàsia. Sanz ha destacat la importància de "prestigiar la maternitat i paternitat" i de fomentar la natalitat a Europa, especialment en un moment en què la regió enfronta desafiaments demogràfics significatius. A més, ha subratllat el compromís de les diferents administracions en la implementació de polítiques que recolzin les dones embarassades que es troben amb dificultats.

D'altra banda, Monasterio ha reafirmat el compromís de Vox amb la defensa de la vida des de la concepció fins a la mort natural, i ha denunciat "les elits globalistes" que promouen "la cultura de la mort, del suïcidi i de l'avortament". També ha instat a derogar la llei de l'avortament introduïda durant el mandat de José Luis Rodríguez Zapatero, que considera un atac a la vida humana.

La manifestació, que s'ha dut a terme sota el lema 'Sí a la vida, no a l'avortament', ha congregat a milers de persones arribades d'arreu d'Espanya, representant a més de 500 associacions que comparteixen el compromís amb la "defensa de la dignitat human". L'esdeveniment, que commemora el Dia Internacional de la Vida, ha inundat els carrers de Madrid amb globus verds com a símbol d'"esperança" en defensa de la vida. La coordinadora de la Plataforma 'Sí a la vida', Alicia Latorre, ha destacat que ha estat una marxa "pacífica i unitària", així com el seu compromís amb "la defensa de la vida humana en totes les seves formes".

La manifestació ha recorregut carrers del centre de Madrid. Ha començat des del carrer Serrano fins a arribar al Passeig de Recoletos, on es troba la seu de la plataforma convocant. Al llarg del recorregut, els manifestants han mostrat el seu ferm suport a la causa amb pancartes i consignes en contra de l'avortament. Tot i la coincidència amb la Setmana Santa, que ha avançat la data de l'esdeveniment, la manifestació ha reunit a unes cinc mil persones.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!