El Partit Popular continua la seva croada contra l'escola catalana. Els populars han registrat aquest dilluns al Congrés dels Diputats una proposició de Llei per crear una Alta Inspecció Educativa, un cos d'inspectors, que vigili la llengua castellana a les escoles catalanes i castigui als centres i l'administració catalana si no s'adapten a la legislació espanyola. També, asseguren, que aquests inspectors s'encarregaran que en els centres educatius no s'adoctrini als alumnes. 

El text exposa que aquesta Alta Inspecció Educativa garantirà que els alumnes puguin rebre una educació en la llengua oficial de l'Estat a qualsevol lloc del territori català. La iniciativa proposa que els funcionaris d'aquest cos tinguin la consideració d'autoritat pública i puguin actuar d'ofici o per denúncies particulars quan "observin infraccions" que les traslladaran al Ministeri espanyol, així proposant actuacions i si són constitutives de delicte, les remetran al Ministeri Fiscal.

Més durs que mai

Segons el PP, aquesta Alta Inspecció també "comprovarà" i revisarà tot els currículums, llibres de text i material didàctic, i vigilarà que les matèries s'imparteixen d'acord amb el que diu la llei estatal. A més, "verificaran" que els estudis cursats s'amollin al que estableix la visió de la legislació de l'Estat espanyol. Segons el text, els populars volen que es comprovi el compliment de la normativa sobre les característiques de la documentació administrativa específica que s'estableixi per a cada nivell d'ensenyament, i també que controli que les subvencions i beques s'atenen als criteris generals i elevi una memòria anual sobre l'ensenyament a les comunitats autònomes.

El PP mai havia arribat tan lluny, ni tan sols quan José Ignacio Wert era ministre, com per llençar un text tan intrusiu i agressiu contra el model de l'escola catalana. El projecte de Llei diu així: "Si les mesures adoptades per l'òrgan competent de la comunitat autònoma resultessin insuficients i persisteixin en la infracció, el Ministeri d'Educació podrà, per si mateix, posar en execució el previngut en la legislació estatal, arribant, si s'escau, a privar d'efectes oficials a les ensenyances afectades i a denegar l'expedició de les titulacions corresponents".

Contra el Govern, també

La sentència del Tribunal Suprem contra la immersió ha donat ales al PP per carregar novament contra el govern espanyol per mantenir la taula de diàleg amb el Govern i sostenir la seva estabilitat parlamentària en formacions independentistes com ERC i Eh Bildu. Des de Castelldefels, la portaveu del PP al Parlament Europeu, Dolors Montserrat, ha instat el president espanyol, Pedro Sánchez, a trencar amb els seus socis si no compleixen la Constitució, en clara referència a la sentència de l'alt tribunal espanyol i també al projecte independentista de la Generalitat i de la formació que lidera Arnaldo Otegi.

Així doncs, Montserrat ha denunciat "cinisme" per part de Sánchez a l'hora de demanar que es compleixi la Constitució "de pe a pa". "Això mateix li exigim, que faci complir als seus socis la Carta Magna, començant per l'article 1 de defensa de la unitat territorial i, si no ho fa, que trenqui els seus pactes amb ells", ha remarcat.

Imatge principal: Pablo Casado presidint la taula del Partit Popular. - Europa Press