El portaveu del PP al Parlament Europeu, Esteban González Pons, ha dit que els eurodiputats que s'han acostat avui a la presó d'Estremera, on estan internats el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller Joaquim Forn,  "no representen" l'Eurocambra.

"El Parlament Europeu no ha enviat cap delegació a l'estat espanyol amb aquest motiu i, per descomptat, no dona suport a aquesta mena de visites", ha assenyalat Pons. El parlamentari europeu del PP ha apuntat que durant les últimes setmanes ha quedat totalment clar que el Parlament Europeu, igual que la resta de les institucions de la UE, abona la separació de poders vigent en un estat de dret com és Espanya".

L'eurodiputat popular ha volgut destacar també, a través d'un comunicat, que dels set eurodiputats participants en el viatge als voltants d'aquest centre penitenciari de la Comunitat de Madrid, tres són espanyols i de partits independentistes: Jordi Solé (ERC), Josep-Maria Terricabras (ERC) i Ramon Tremosa (PDeCAT). "Només quatre eurodiputats no espanyols participen en aquesta visita", i ho fan de manera "exclusivament personal", ha afegit.

Segons Pons, els set membres de l'Eurocambra "suposen un percentatge ínfim respecte al total de 751 eurodiputats que integren el Parlament Europeu". Es dona el cas que alguns d'ells van coincidir en la legislatura passada a l'Eurocambra amb Oriol Junqueras i el conseller Raül Romeva, tots dos antics eurodiputats. La visita a la presó d'Estremera ha coincidit aquest dimarts amb un acte de la cúpula d'ERC a pocs metres del mateix centre penitenciari.