Aquest dilluns només han tingut un motiu d’alegria al Partit Popular: el veto de la Junta Electoral Central a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí a presentar-se a les eleccions europees del proper 26 de maig. L’origen va ser un recurs dels populars. “Això és el que fa el PP: treballar per Espanya”, s’ha felicitat el secretari general Teodoro García Egea en una roda de premsa a Gènova.

La Junta Electoral Central ha acordat en la seva reunió d'avui estimar la reclamació de Ciutadans i el PP, tot i que encara no ha donat a conèixer els motius. Ho farà en les pròximes hores.

La Junta Electoral Central ha acordat excloure Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí de les candidatures a les eleccions europees. Ciutadans i PP van recórrer les llistes de JxCat davant la Junta Electoral la setmana passada en considerar que en tant que residien fora de l'Estat espanyol i no estaven registrats com ciutadans espanyols a l'estranger no tenen dret a presentar-se en representació de l'Estat espanyol.

“Vam presentar aquest recurs i ha sortit endavant. Això és sens dubte gràcies al PP, que vam estar atents”, ha defensat el dirigent popular, que ha celebrat que “fugits de la justícia” no puguin concórrer als comicis al Parlament Europeu

Per la seva part, Ciutadans també s'ha atribuït el veto de Puigdemont Comín i Ponsatí a les llistes del Parlament Europeu. Segons la formació liderada per Albert Rivera, els "fugits" no haurien de poder cobrar ni un salari públic ni representar el país del quan han marxat. Per tot això, la formació unionista ha assegurat que "segueixen defensant la democràcia".