El PP està rumiant la possibilitat de convocar eleccions anticipades a Andalusia, que se celebrarien després de l'estiu. Els comicis coincidirien amb la polèmica dels 9 indults als presos polítics catalans, que tenen un rebuig majoritari a Espanya, segons les enquestes.

Segons informa Voz Populi, el PP s'ha posat en alerta per la ruptura del pacte que tenia amb Ciutadans a Granada, i utilitzarà el possible acord que es produeixi entre Cs i els socialistes per utilitzar-lo en la llista de "greuges" que justificarien la convocatòria anticipada d'eleccions.

A la direcció estatal dels populars estan convençuts que hi haurà un pacte entre l'actual alcalde de Granada, Luis Salvador (Cs), i el socialista i exalcalde de la ciutat Francisco Cuenca per governar Granada d'aquí al final de la legislatura. I que les dues parts ho anunciaran després de les primàries del PSOE andalús, la primera volta de les quals se celebra diumenge vinent. El mateix alcalde juga amb aquest horitzó temporal perquè en una roda de premsa dimarts va donar "una setmana" de termini al grup municipal del PP perquè "recapaciti" sobre la seva decisió de deixar-lo sol -amb altre regidor únicament- al capdavant de l'alcaldia després de la sortida en bloc dels populars i de dos regidors de la formació d'Inés Arrimadas.

La nova majoria a Granada estaria formada pels deu regidors del PSOE, els dos que li queden a Cs (el mateix Luís Salvador i José Antonio Huertas) i els tres de Podemos, que no entrarien en l'equip de govern pel veto de la formació espanyolista. No està clar de Salvador segueixi com a alcalde, càrrec que podria passar a mans del PSOE.

El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno Bonilla, i el seu número dos, Elías Bendodo, per ara mantenen que l'estabilitat de la Junta d'Andalusia no està en perill. "El pacte al qual vam arribar té molt bona salut", ha indicat el segon. Però la veritat és que en el si del govern autonòmic preocupen els efectes col·laterals de la crisi granadina per a la continuïtat del projecte del PP i Ciutadans, si es tradueix finalment en una convocatòria anticipada d'eleccions.