El coordinador general del Partit Popular, Fernando Martínez Maíllo, ha exigit Albert Rivera "estar a l'alçada" i mantenir el consens sobre el 155, després que la setmana anterior el líder de Ciudadanos amenacés de despenjar-se del pacte, ja que Mariano Rajoy al·legava la incapacitat per recórrer els vots delegats de Carles Puigdemont i Toni Comín. D'aquesta manera, els populars han instat Cs a adherir-se a l'acord entre Mariano Rajoy i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per mantenir la vigilància dels comptes de la Generalitat i aplicar una nova intervenció, en cas que el nou president Quim Torra desbordi la legalitat.

"Si critica el Govern espanyol, es critica a si mateix. Si diu que el Govern espanyol ha fet poc, ell també. L'autocrítica no forma part del manual del senyor Rivera sobre aquest tema", ha afegit Maíllo. "Ell ho va pactar així" ha dit sobre l'acord votat al Senat entre els tres partits constitucionalistes per intervenir la Generalitat i convocar eleccions. 

En conseqüència, des de files populars han recordat que no els agradaven els tuits i articles de Torra, que el comunicat del govern espanyol qualifica de "xenòfobs", però han avisat que no podia elaborar-se un 155 "preventiu" i que en tot cas, com va dir Rajoy, s'avaluarien els fets. Aquesta resposta arriba després que la formació taronja advoqués per mantenir la intervenció, tot i que hi hagués Govern, fins que no s'acatés explícitament la legalitat, un cop sentit el discurs de Torra davant del Parlament, on aquest va advocar per "fer República".