Després que la guerra interna al Partit Popular hagi posat en risc les aspiracions del partit conservador d'arribar a la Moncloa, ara, amb el renovat lideratge d'Alberto Nuñez Feijóo, les enquestes comencen a revertir la tendència a la baixa que dibuixaven darrerament. No obstant això, la distància entre el partit de la gavina i el PSOE encara és gran. Doncs bé, la nova enquesta publicada per Público dibuixa un frec a frec entre esquerres i dretes, ja que cap dels dos bàndols no disposaria d'una majoria clara per governar, però la dreta, en línia ascendent, no ho tindria lluny. Sí que és cert que els partits del govern de coalició estan sent desgastats electoralment en benefici de la dreta, fet que es reflecteix en aquest nou sondeig. Sens dubte, una bona notícia per a les aspiracions de la dreta i l'extrema dreta d'arribar al poder.

Ara bé, el PSOE encara conservaria una distància folgada respecte al PP, amb 109 escons. Per darrere, el PP obtindria un resultat de 94 diputats. Vox seria el tercer partit amb major representació de l'arc parlamentari amb una pujada d'escons que el situarien en 74 diputats. A continuació, Unidas Podemos continuaria reculant fins als 28 diputats. La sagnia de vots sembla no tenir aturador, ja que la majoria d'enquestes apunten a una davallada del partit de l'esquerra alternativa. En aquesta enquesta, Ciutadans passaria de 10 a 2 diputats. 

Si fem un cop d'ull a la suma d'esquerres i dretes, sense tenir en compte possibles socis de govern, les dretes guanyen clarament. I és que només PP, Vox i C's sumarien 170 escons, a sis de la majoria absoluta. En canvi, en el bloc de les esquerres, el PSOE i UP sumarien 137. Ara bé, en aquest context, les esquerres tenen alguna oportunitat de continuar governant? Doncs bé, depèn del paper dels partits independentistes i regionalistes. En aquest cas, els partits independentistes catalans replicarien els mateixos resultats que en les eleccions de l'any 2019. Així doncs, ERC obtindria 13 escons, Junts 8 i la CUP 2.

D'altra banda, Más País, la formació encapçalada per Iñigo Errejón, retrocediria fins als 3 escons. Coalició Canària n'obtindria 2. Al País Basc, El PNB tornaria a ser el principal partit, tot repetint els mateixos resultats de 2019, amb sis escons. El mateix faria l'esquerra abertzale d'EH Bildu amb 5. Val a dir que l'enquesta també apunta que hi hauria cinc diputats, encasellats a la categoria parlamentària d'"Altres", que no estan diferenciats per partit polític, però es podria deduir que es tracta de partits regionalistes com ara Soria Ja! o Teruel Existe.

Escau remarcar que aquesta enquesta sí que ha estat feta amb la invasió russa d'Ucraïna començada, però, segons una de les seves autores, l'estudi reflecteix una influència més gran de la crisi del PP que no pas del conflicte bèl·lic.

Finalment, tot fa pensar que les pròximes eleccions generals de l'any 2023 tindran com a resultat un escenari d'incertesa a causa de la dificultat d'ordir majories estables i d'un arc parlamentari molt fraccionat políticament. El que és clar, però, és que a mesura que es publiquen enquestes la dreta i l'extrema dreta s'apropen al poder.

Resultats als Països Catalans

A Catalunya, ERC tornaria a guanyar unes eleccions generals amb 13 representants. En canvi, el PSC obtindria el segon lloc amb 12. En tercer lloc, Junts amb 8 escons. I en quart lloc Unidas Podemos amb 7. I el PP i Vox n'obtindrien 3.

Al País Valencià, el PSOE es mantindria al capdavant amb 10 escons, però l'extrema dreta de Vox i el PP empatarien al segon lloc amb 9 escons respectivament. Unidas Podemos en retindria 3 i Compromís 1. 

A les Illes Balears, el PP guanyaria amb 3 escons. El segon lloc se'l disputarien el PSOE i Vox amb 2 escons. Finalment, Unidas Podemos n'aconseguiria un.