Cop de porta del Partit Popular a la proposta de Pedro Sánchez de fer sis debats electorals amb Alberto Núñez Feijóo fins al 23 de juliol. Els populars han llançat pel terra l’oferiment i l’han definit com “una provocació de Pedro Sánchez” que respon al seu “nerviosisme, desorientació i incomoditat”. “Espanya no està per excentricitats. Entenem l’ansietat de Sánchez i li demanem calma, tranquil·litat i estabilitat”, ha contestat el portaveu de campanya del PP, Borja Sémper, aquest dilluns després de la reunió del comitè de direcció. Això sí, sí que s’obren a fer-ne alguns i a estudiar possibles enfrontaments televisats i, per això, Sémper s’ha proposat “analitzar les peticions que vagin arribant, tal com hem fet sempre”.

Per aprofundir en el rebuig a la proposta llançada aquest dilluns al matí pel president del govern espanyol, el PP opina que “Espanya no necessita sis debats” i ha assegurat que "qui els necessita és Pedro Sánchez”. En aquest sentit, Sémper ha recalcat que el seu partit “no seguirà el guió que marca Sánchez”, de qui ha dit que “està molt més còmode als platós que als carrers”. Per al PP, és “un reflex més del que ha passat en aquesta legislatura”. “Un president més preocupat de la seva estratègia, interessos, necessitats i ansietat que dels problemes que tenen els espanyols”.

L’oposició a la proposta de Sánchez no implica que no hi hagi cap cara a cara o cap debat electoral fins al 23 de juliol. En aquest punt, Sémper ha recordat que “el més normal” és que el debats es facin en períodes de campanya electoral. “Però si hi ha una proposta ferma i sòlida en sentit contrari l’analitzarem”, ha dit Sémper , que ha subratllat que el candidat del PP “és un home perfectament capaç d’afrontar qualsevol debat sigui a un, a set o contra tot el govern”. Per últim, els cara a cara tampoc han agradat a Vox. El seu president, Santiago Abascal, creu que, arran dels resultats del 28-M, el líder socialista “no s’ha adonat que Espanya ha canviat”. “No han acceptat la realitat perquè hi ha milions d’espanyols que voten altres forces polítiques”, ha assegurat Abascal per rebutjar el reforç del bipartidisme que, al seu entendre, amaga la proposta.

La idea de Sánchez: un debat a la setmana fins al 23-J

El PP ha sortit al pas de l”extravagància” de Pedro Sánchez, que aquest dilluns ha reptat el líder del PP i de l'oposició, Alberto Núñez-Feijóo, a celebrar setmanalment un debat cara a cara en els principals mitjans de comunicació fins a les eleccions del 23-J. Les dues condicions que ha posat el president socialista per a aquests sis debats —les setmanes que queden fins a la celebració dels comicis generals— són que hi hagi un moderador neutral, un equilibri del temps d'intervenció de tots dos, i que es tracti l'adversari polític amb respecte. En aquest sentit, el líder socialista ha assegurat que accepta les quatre invitacions que ha rebut fins ara i que està obert a acceptar-ne dues més.