El portaveu del grup parlamentari del PP, Enric Millo, ha demanat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que trenqui la relació amb la CUP i que busqui socis de govern més estables.

Segons Millo, les crítiques de la CUP a la policia catalana arran de la detenció de l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i les declaracions dels anticapitalistes demanant als Mossos que no obeeixin els jutges sinó els polítics, és propi de règims “totalitaris” i “absolutistes”.

Per això, el PP aprofita per carregar contra el Govern i apunta que la decisió de mantenir la CUP com a soci de govern és una irresponsabilitat: “Considerem gravíssim que hi hagi un partit polític amb representació parlamentària que doni suport al govern i que no té cap mena de complex en dir públicament que la policia no ha d’actuar segons els jutges sinó els polítics... Que aquest partit doni suport al Govern, per voluntat pròpia del Govern... Demanem a Puigdemont que es desfaci de l’aliança perversa que suposa pactar amb aquest partit”, ha conclòs.

Moció en suport als Mossos

El PP ha anunciat que ha fet arribar a tots els grups parlamentaris una esmena a la totalitat a una moció de la CUP que es discutirà demà sobre Interior. L’esmena demana al Parlament que doni suport als membres dels cossos de seguretat i insta el Govern a defensar el cos dels Mossos amb totes les conseqüències.

Millo ha explicat que volen aconseguir el suport de més grups de la cambra i també ha reconegut que és una esmena polèmica que busca posar el Govern entre l’espasa i la paret.

Pressupostos

Per acabar, el portaveu del PP ha demanat al vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, que s’obri a negociar els pressupostos amb els populars davant l’evidència que “sembla que el tema dels pressupostos no és prou madur” i el risc i les conseqüències que podria tenir que la Generalitat hagués de tornar a prorrogar els comptes.