Acord entre el PP i el PSOE per perseguir els clients de prostitutes al País Valencià. A proposta dels socialistes, les Corts valencianes aprovaran noves sancions contra els consumidors de prostitució que poden arribar als 30.000 euros, segons informa El Español. Els dos partits han apuntat que aquest és un primer pas cap a l'abolició de la prostitució. 

Les multes tindran en el punt de mira tant els clients de prostíbuls (on les multes arriben fins als 30.000 euros), com aquells que paguin per sexe a les carretes (amb multes de 15.000 euros). Justament, aquestes sancions s'inclouen en el marc de la reforma de dues lleis, la de Carreteres i la d'Espectacles Públics. 

Persecució dels consumidors, no de les prostitutes

Aquestes noves sancions posen en el punt de mira als consumidors de prostitució, no pas a les prostitutes. Durant anys les sancions s'enfocaven en les treballadores sexuals, però des de fa un temps aquesta tendència per posar en el punt de mira als consumidors. La vicepresidenta segona del Parlament valencià i exconsellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha declarat al digital: "La prostitució és una forma de violència extrema contra les dones", per la qual cosa consideren víctimes les dones prostituïdes.

Tot i centrar les sancions en els consumidors, les reformes a les lleis equiparen exercir la prostitució amb ser-ne client, però eximeix les prostitutes de les sancions. Pel que fa als prostíbuls, les noves reformes perseguiran qualsevol mena de publicitat i es contemplen sancions pels locals de fins a 60.000 euros i el precinte del local. 

Segons la iniciativa que arribarà a les Corts valencianes cerca acabar amb la principal causa de l'existència la prostitució: la demanda. Segons informa El Español, al País Valencià s'estima que cada any  al voltant de 115.000 homes consumeixen prostitució. També es preveu que les noves mesures puguin servir per dissuadir aquests clients. Bravo subratlla: "hi ha trànsit de dones i de nenes perquè hi ha homes que paguen per sexe". La dirigent socialista ha defensat que cal "posar el focus" a la demanda, als proxenetes i la publicitat.