“Pels delinqüents no pot haver-hi ni immunitat ni impunitat”. Aquesta ha estat l’advertència de Rafael Hernando, portaveu del PP al Congrés, al candidat Pedro Sánchez. El dirigent popular ha canalitzat la seva ofensiva contra la moció de censura a través dels suports que rebrà el secretari general del PSOE. “Haurà d’explicar a canvi de què obtindrà el suport d’aquests senyors”, ha assegurat. S’ha referit tant als “colpistes” catalans com als “amics d’ETA” de Bildu.

“Haurà de governar amb els colpistes i amb qui vostè ha anomenat racista”, ha volgut advertir Rafael Hernando a Pedro Sánchez, que li ha preguntat: “Quan vegi Torra li dirà supremacista?”. Però també ha considerat una “ofensa” que “estigui disposat a rebre els vots dels vells amics d’ETA”, en referència a Bildu. L'ha acusat de "pidolar" els suports de nacionalistes catalans i bascos. També li ha avançat que no permetran una reforma del Codi Penal, i que faran valer la seva majoria absoluta al Senat.

En aquest punt, Sánchez li ha replicat que no permetrà que faci servir el terrorisme en contra del PSOE, quan molts socialistes han mort en mans d’ETA. També li ha retret que visquin de la "confrontació territorial".

Un "frau"

El portaveu popular ha carregat durament contra el PSOE, a qui fins i tot ha acusat de pressionar perquè sortís abans la sentència del cas Gürtel que ha desembocat en aquesta moció de censura. Ha criticat que Pedro Sánchez vol “anar a la Moncloa per la porta del darrere”, i ha denunciat que estan cometent un “frau” i un "akelarre". “La legitimitat per a governar l’atorguen els espanyols a les urnes”, ha defensat.

En la mateixa línia, Hernando ha culpat de la moció a una “esquerra irresponsable i temerària que continua sense acceptar la seva derrota a les urnes”. També ha tret l’espantall de la situació política a Itàlia, on segons el dirigent popular “s’estan comprovant els danys de la inestabilitat”. Hernando ha acusat Sánchez de "parasitisme", d'"aprofitar-se de l'esforç dels altres". Li ha retret no tenir programa de govern, més enllà d'aplicar els pressupostos del PP per atraure el PNB.