Col·locar de costat una estelada i una bandera de Daesh ha estat la poc subtil manera amb què el vicesecretari nacional de Política Social i Sectorial del Partit Popular i diputat al Congrés, Javier Maroto, s’ha referit al debat d’avui sobre la implicació de Mariano Rajoy i aquest partit en el cas Gürtel.

En un raonament de complicat equilibri, Maroto ha assenyalat que el “tema prioritari escollit per l’oposició” per a la reentrada després de les vacances no ha estat ni Catalunya ni l’Islam radical, tot plegat acompanyat d’una imatge amb l’estelada i la bandera de Daesh.

La presència de les dues banderes una al costat de l’altra no ha passat desapercebuda a les xarxes socials, que han respost amb indignació.

Un dels que ho ha fet ha estat el diputat d’ERC Gabriel Rufián, que ha assegurat que de tots els tuits “miserables” escrits per càrrecs del PP, “aquest és un dels pitjors".

La de Rufián no ha estat l’única resposta:

Maroto es justifica, la imatge és de 'La Razón'

Un cop ha esclatat la polèmica, Javier Maroto ha fet un nou tuit en què ha assegurat que no pretenia insinuar que "les banderes tinguessin relació" i que en tot cas, la imatge provenia d'un article d'opinió publicat al diari La Razón.

La reacció de Germà Bel

El diputat de Junts pel Sí Germà Bel també ha dit la seva en la polèmica.