El portaveu de Justícia del PP al Congrés, Luis Santamaría, ha assegurat aquest dimarts que "el més aconsellable" seria que el magistrat del Tribunal Constitucional Fernando Valdés fes un "pas enrere", atesa l'"enorme transcendència de la funció que la nostra carta magna atorga al Tribunal Constitucional".

Avui, el magistrat ha estat posat en llibertat després de declarar davant del jutge després que fos detingut dilluns a la nit per presumpte delicte de violència de gènere.

La titular del Jutjat de primera instància i instrucció número 7 de Majadahonda (Madrid), especialitzat en violència sobre la dona, ha acordat deixar en llibertat Valdés a causa de la seva avançada edat (75 anys), la seva salut i la situació d'alerta sanitària pel coronavirus. La Fiscalia no ha demanat cap mesura.

Valdés va ser arrestat ahir a la nit al seu domicili de Majadahonda (Madrid) i, segons apunten fonts de la investigació, en cap moment no es va identificar davant dels agents que el van detenir com a magistrat del tribunal de garanties.

"Per l'enorme transcendència de la funció que la nostra carta magna atorga al Tribunal Constitucional, crec que un pas enrere del magistrat denunciat avui seria el més aconsellable per salvaguardar la institució. I sense que això impliqui prejutjar els fets", ha afirmat Santamaría en un missatge en el seu compte de Twitter.