El president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, ha anunciat aquest dimecres que portarà la llei per regular els preus dels lloguers al Tribunal Constitucional.

En el debat de la llei celebrat al Parlament, Fernández ha acusat els partits independentistes i els comuns de voler que el seu partit porti el projecte de llei al tribunal espanyol. "Alguns ens ho han dit en privat", ha revelat afegint que l'objectiu de presentar aquest text és treure "rendibilitat electoral".

Fernández ha criticat la llei perquè, segons ha argumentat, "un dret com el de l’habitatge mai es pot protegir a costa d’un altre, que és el de la propietat privada". A més de recordar que "a Berlín aquest sistema ja ha fracassat", ha acusat l'independentisme de menysprear el Consell de Garanties Estatutàries "perquè és un destorb" pel seu "projecte autoritari".

El líder del PPC també ha defensat que l'aprovació de la llei fomentarà que els propietaris posin a la venda els seus pisos, fent que l'oferta caigui. "Amb les okupacions, el perill que no et paguin i la limitació del lloguer, les famílies no voldran posar els seus habitatges en lloguer", ha vaticinat.

De fet, va ser el mateix PP, juntament amb Cs, qui va portar la llei al Consell de Garanties Estatutàries, que va emetre un dictamen en el qual apuntava que bona part del text era inconstitucional.

Cs i el PSC, en la mateixa línia

En aquesta mateixa línia s'ha expressat la diputada de Cs Noemí de la Calle, que ha assegurat que als promotors de la llei no els interessa solucionar les problemàtiques sobre l'accés a l'habitatge, sinó que volen generar confrontació. Ha argumentat que JxCat i ERC no fan la feina que podrien fer amb les actuals competències i ha demanat més polítiques d'habitatge.

Per part del PSC, la diputada Rosa Maria Ibarra ha retret als grups promotors de la llei que aquesta hagi arribat al ple en lectura única. "Saben que la llei no tindrà recorregut. La majoria d'articles són anticonstitucionals i antiestatutaris", ha apuntat tot comentant, igual que Fernández, que es busca "atiar" a la confrontació per buscar un "rendiment electoral".