El Partit Popular ha enviat un escrit a la Junta Electoral Central (JEC) en la que demana que tingui en compte que Oriol Junqueras no pugui ser considerat com a eurodiputat malgrat la recent sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que el considera com a tal i per tant també reconeix la seva immunitat.

En el seu escrit, el PP defensa que Junqueras ha estat sentenciat en ferm a una condemna d’inhabilitació encara que sigui “sobrevinguda” i per això demana a la JEC, com a autoritat competent “en relació amb les eleccions al Parlament Europeu”, que constati “la inelegibilitat sobrevinguda” de Junqueras com a “diputat electe del Parlament Europeu”, de tal manera que també es demana que la JEC “comuniqui fefaentment al Parlament Europeu la pèrdua de la condició de parlamentari”.

La petició arriba en aquest moment d’impàs en que s’espera el posicionament de l’Advocacia de l’Estat sobre la sentència del TJUE sobre Junqueras, que pot determinar el sentit del vot d’ERC en un eventual debat d’investidura de Pedro Sánchez.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat