Tot penja d’un fil, però res es pot donar per perdut. Aquesta és la tesi que ha defensat aquest dijous el coordinador general del PP, Elías Bendodo, que ha assegurat que els populars no donen per suspeses les converses amb el govern espanyol per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Ara bé, ha insistit que, per tal que es pugui arribar a un acord entre PP i PSOE, cal que l’executiu de Pedro Sánchez retiri de la seva agenda la renovació del delicte de sedició: “Encara hi ha possibilitats”, ha manifestat.

En una entrevista al programa Espejo Público d’Antena 3, Bendodo ha manifestat que el govern espanyol “ha actuat amb mala fe”, ja que el seu interlocutor, el ministre Félix Bolaños, hauria manifestat a l’interlocutor popular, Esteban González Pons, que en cap cas la reforma de la sedició estava sobre la taula. Tot i les declaracions que han anat arribant des de la Moncloa, sobre la voluntat de reformar aquest delicte, la versió del PP és que Bolaños sempre els havia assegurat que no era idea del govern espanyol tirar endavant aquesta reforma.

L’enganxada entre PP i PSOE s’ha empastifat encara més des que el president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, ha explicat que el PSOE va enviar emissaris a Waterloo per convèncer-lo d’entregar-se davant la justícia espanyola a canvi d’una reforma del delicte de sedició i d’un indult. “A ningú se li passaria pel cap anar a negociar el delicte de sedició amb qui comet el delicte de sedició, així com intentar rellegir la història d’Espanya amb els hereus d’ETA”, ha etzibat aquest dijous Bendodo; a més d’opinar que el president Pedro Sánchez està “despullat” i que “algú l’hi hauria de dir”.

Dit això, el coordinador general del PP ha opinat que sí que hi havia sectors del govern espanyol que volien arribar a un acord amb els populars per tal de renovar la cúpula judicial, però “n’hi havia una altra a qui no li agradava la idea”. En aquesta línia, Bendodo ha lamentat que el seu partit sí que confiés en les paraules de Bolaños, un ministre de la Presidència que, a parer seu, ha quedat “desautoritzat” per continuar negociant amb el principal partit de l’oposició.

La Moncloa nega l'enviament d'emissaris

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, va negar aquest dimecres que el PSOE enviés emissaris a Waterloo per negociar amb Carles Puigdemont la seva situació. Segons la també ministra de Política Territorial, es tracta d’un “senyor que no té credibilitat”. Rodríguez va afirmar que li semblava “vergonyós” que el PP agafés com a “argument d’autoritat” les declaracions d’una persona que està “fugada” de la justícia espanyola. “Estan ancorats al passat”, va afegir.