L'expresidenta del PP català i actual membre de la Mesa del Congrés, Alicia Sánchez-Camacho, ha assegurat aquest dimecres que no es pot produir una investidura telemàtica o via Skype de Carles Puigdemont, ja que, segons ha dit, seria contrària a la Llei de Presidència de la Generalitat i al reglament del Parlament. Segons ha dit, el seu partit recorrerà si es fa aquest pas.

En una entrevista a Telemadrid, Camacho ha admès que la presa de possessió de l'acta de diputat sí que es pot fer per escrit o per via notarial, però ha recalcat que "el que no es pot fer telemàticament" és la investidura. Segons Camacho, el candidat ha de presentar "de manera presencial" el seu programa de govern, i per tant, qualsevol variació aniria en contra de la Llei de Presidència i del reglament del Parlament. 

En aquest sentit, Camacho, també ha subratllat que una investidura telemàtica "podria ser il·legal" i una actuació "al marge de la llei". Ha afegit també que el que ha de fer Puigdemont és tornar a Espanya i "donar la cara i assumir la seva responsabilitat". Camacho ha indicat que el govern de Rajoy "estarà sempre dins del sentit comú" i de la "legalitat", no en l'"absurd" que pretén el president Puigdemont.

Sánchez-Camacho ha basat el seu argumentari en la llei 13/2008, de 5 de novembre, de la Presidència de la Generalitat i del Govern, on s'assenyala al seu article 3 que "el candidat o candidata proposat presenta davant del Ple el seu programa de govern i sol·licita la confiança de la Cambra. Després d'un debat sobre el programa presentat, es procedeix a la votació". Ara bé, en cap cas diu que hagi de ser de forma presencial, tal com defensa l'expresidenta del PP català. La llei només confirma la primera part de la frase de Camacho, que el candidat, i ningú més, ha de presentar el seu programa de govern davant del ple del Parlament, no s'especifica si pot ser a través de videoconferència o de forma presencial. 

La Llei de Presidència també diu que si el candidat és investit, ha de ser "nomenat pel Rei o Reina a proposta del president o presidenta del Parlament". Després, el seu nomenament es publica al Diari Oficial de la Generalitat i té efectes a partir de la presa de possessió, que s'ha de celebrar en el termini de cinc dies a partir del nomenament.