El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha anunciat aquest dimecres a les 11 comunitats autònomes on governa la seva formació impulsaran una EBAU (Selectivitat) "comuna" en continguts, criteris de correcció i data de celebració. El Partit Popular fa temps que defensa una Selectivitat única per al conjunt d'Espanya, acordada amb les Comunitats Autònomes i amb els òrgans de representació universitària, però el govern espanyol no està a favor de fer-ho. És per això que els de Feijóo volen que allà on governen s'apliquin unes proves comunes com a part del pla de xoc en matèria educativa de les comunitats autònomes que governa el PP, que va avançar dimarts El Mundo.

Tal com relata l'esmentat mitjà, en aquest pla ja s'incloïa la Selectivitat única, però ara Feijóo ha especificat també que les seves comunitats no esperaran a que s'aprovi la mesura. Així ho ha dit el president del PP en un col·loqui sobre educació a Lleó, juntament amb el president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco. Així doncs, a Espanya coexistiran dos models de prova d'accés a la universitat. "El fracàs del model educatiu de Pedro Sánchez exigeix humilitat per reconèixer els errors, diàleg amb les CCAA per esmenar-los, i coordinació amb les administracions públiques per redefinir un sistema que llasta el talent dels nostres estudiants i els penalitza en el seu futur", indiquen fonts del PP.

"Farem aquest pas en favor de la igualtat i l'excel·lència", ha defensat el dirigent del PP al mateix temps que s'ha mostrat "convençut" que aquesta mesura marcarà "un abans i un després". En la seva intervenció, ha subratllat que la política educativa a Espanya seguirà "descentralitzada", però a partir d'ara "amb uns nexes d'unió en igualtat d'accés al sistema universitari espanyol a tot el territori".

El model que vol Feijóo

Feijóo ha reivindicat el model educatiu de Castella i Lleó (la regió que millor qualificació va rebre a l'últim informe PISA) com el millor d'Espanya gràcies a les polítiques desplegades en la matèria pel govern de la Junta. I ho ha fet només uns dies després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, anunciés l'aplicació d'un pla de reforç en matemàtiques i comprensió lectora, que serà presentat el 25 de gener en el Consell Escolar de l'Estat, el màxim òrgan consultiu en aquesta matèria que reuneix tota la comunitat educativa.

La proposta de Sánchez preveu reduir el nombre d'alumnes en les classes de Matemàtiques o desdoblar-les, en funció de la situació de cada centre educatiu -no és el mateix estar ubicat en un àmbit rural o urbà- i també preveu classes extraescolars gratuïtes per als estudiants més endarrerits en aquesta matèria, així com llançar un pla de formació per al professorat de matemàtiques a fi de millorar les seves eines pedagògiques/didàctiques. El segon objectiu és la millora de la comunicació oral i escrita, un assumpte transversal que afecta totes les matèries.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!