La trobada entre Yolanda Díaz i Carles Puigdemont, que es produirà aquest dilluns a Brussel·les, ha provocat les crítiques del Partit Popular. La Moncloa s'ha volgut desvincular de la reunió de Díaz i ha assegurat que acudeix a aquesta reunió en nom de Sumar i no representa el PSOE. La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha carregat durament contra la Moncloa per desmarcar-se del viatge, ja que, segons li ha recalcat, una vicepresidenta del govern espanyol "ho és 24 hores al dia i set dies a la setmana". A través del seu compte de Twitter, Gamarra s'ha preguntat "és vicepresidenta a temps parcial? Fixa discontínua, potser?". La número dos del PP ha ressaltat que una "vicepresidenta ho és 24 hores al dia i 7 dies a la setmana, més quan negociarà el seu propi futur en el govern espanyol". Així doncs, ha demanat que "deixin de prendre el pèl als espanyols: a què estan disposats per seguir en el poder?".

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, també ha criticat aquesta trobada i ha afirmat que "això és indigne". En una declaració als mitjans ha assegurat que sembla "un pelegrinatge" cadascú per salvar la seva situació política. Ayuso ha criticat que es prenen competències "que no són seves i ho fan de manera paral·lela". En aquest sentit, ha afirmat que "sembla que s'han de fer conductes paral·leles, una vida paral·lela al marge de les institucions del rigor jurídic i dels parlaments per estar trossejant la sobirania de tots els espanyols, i sobretot la veritat, la llei, la història. Tot em sembla un autèntic despropòsit", ha reblat.

Per la seva banda, el diputat gallec Jaime de Olano, qui ha criticat que Yolanda Díaz estigui "negociant amb un delinqüent pròfug la investidura de Sánchez". "El sanxisme no és progressisme, és una aberració", ha manifestat Olano, per censurar a més que hi hagi "delinqüents redactant el Codi Penal amb el beneplàcit de Sánchez". 

Discrepàncies al PP

La diputada del PP per Madrid, Cayetana Álvarez de Toledo, ha expressat el seu rebuig al fet que el PP busqui pactes amb el PNB o amb JxCat, al mateix temps que ha reclamat que el seu partit aclareixi els "tractes" amb Vox i deixi de mantenir una "relació bipolar" amb un "aliat avui dia inevitable". En una tribuna a El Mundo publicada aquest dilluns, Álvarez de Toledo reconeix les seves "discrepàncies" amb el líder del seu partit, Alberto Núñez Feijóo, i explica que quan va conèixer la decisió de dialogar davant la investidura amb la formació de Carles Puigdemont li va semblar un "suïcidi" o un "crim" en entendre que blanquejaven a un pròfug o que legitimaven les "cessions" de Pedro Sánchez.

Per això, assegura que va sentir "alleujament" en llegir l'acord per la igualtat que Feijóo va oferir a Pedro Sánchez i sosté que, en virtut d'aquest text, el PP hauria de canviar la seva relació amb el PNB i passar de l'"apaivagament, quan no l'homenatge, al sa combat ideològic". "No és que el PNB sigui incompatible amb Vox, que òbviament ho és. És que el PNB és incompatible amb la igualtat que Feijóo s'ha compromès a defensar", sosté Álvarez de Toledo, que acusa els nacionalistes bascos de fer de "la discriminació un hàbit i del privilegi, bandera".