Un “bri d’esperança”. Això és el que ha vist el Partit Popular en el discurs de Roger Torrent, nou president del Parlament. Malgrat que és d’Esquerra Republicana i independentista, el número tres del PP per Barcelona, Santi Rodríguez, ha parlat d’un “discurs conciliador”. En aquest sentit, ha considerat que “potser hi ha un trencament” respecte de la seva predecessora en el càrrec, Carme Forcadell.

Amb un Xavier García Albiol desaparegut, Santi Rodríguez ha subratllat l’exigència de “respecte” que ha fet Torrent, una exigència que “entomen i retornen” a la majoria independentista: respecte a la llei i també al reglament del Parlament. “La prova la tindrem els propers dies o setmanes, quan s’hagi de preparar el debat d’investidura”, ha sostingut. “Veurem si després s’acaba complint”.

No ha vist de la mateixa manera el discurs d’Ernest Maragall com a president de la Mesa d’Edat, que ha considerat “fora de lloc” perquè s’ha situat fora de la institucionalitat. També ha criticat la delegació de vot dels diputats presos, perquè “s’ha produït una reforma del reglament a partir del seu propi ús”.

Sobre el misteriós novè vot en blanc, Rodríguez ha assegurat que “no ha sortit del PP”, i ha recordat que van donar suport a la proposta de Ciutadans, Jose María Espejo Saavedra, per iniciativa pròpia.