Un any després de la guerra civil interna al partit Popular (PP) que es va cobrar la carrera de l'expresident popular Pablo Casado, el partit li segueix girant l'esquena. És a dir, la rehabilitació de Casado a la primera línia política ni està ni se l'espera per ara. Segons El País, fonts de Génova apunten que actualment Casado "no suma"

Tanmateix, només l'únic motiu de pes per desentendre's de l'expresident popular. Des de la direcció del PP es temen la reacció d'Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid i la principal impulsora de la caiguda de Casado. Ayuso tindria encara molt present el foc amic que fa un any la va posar al punt de mira per la contractació del seu germà com a proveïdor en ple pic de la pandèmia. 

Així doncs, Alberto Núnez Feijóo, president del PP, voldria mantenir la pau passi el que passi fins del seu partit després de l'espectacle de l'any passat i això inclou no fer res que pugui molestar o alterar Ayuso. "Mentre ella hi sigui ni Casado ni els del seu voltant tenen res a fer. Ara mateix està tot molt recent, i Feijóo no té més remei que estar al seu costat i no pas contra ella, perquè la seva força mediàtica continua sent brutal", afirma un dirigent dels populars a El País. "La política és així de dura i Casado té mala imatge perquè no ha guanyat unes eleccions. No crec que a Feijóo li vingui bé" afegeix un altre dirigent. 

Trencant aquest posicionament, de cara al públic, el PP ha afirmat que tindria la porta oberta per tornar. "Les portes d'aquesta seu estan obertes per a ell i per a qualsevol altre militant. Singularment, a ell, perquè ha estat molt important", va afirmar Borja Sémper, portaveu de campanya, en ronda de premsa. 

Harmonia d'Ayuso

Per la seva banda, Ayuso també sembla treballar per mantenir la pau dins del partit, ja que fa uns dies es va fer públics els missatges d'almenys 10 membres de la direcció Casado en què carregaven contra ella i animaven l'aleshores líder. No tots, però alguna d'aquestes figures segueixen tenint càrrecs destacats al partit. Tanmateix, Ayuso sembla passar pàgina i no voler fer mal. "Aigua passada no mou molí", ha assegurat. 

No es mira pel retrovisor

Des de la direcció del PP no es vol fixar la mirada en l'era Casado i han afirmat que cal mirar el futur i no pel "retrovisor", sense "enredar-se" en qüestions que van passar llavors. Sembla que Casado manté una posició similar, ja que d'ençà que es va apartar de la primera línia política, l'exdirigent popular ha mantingut un perfil baixíssim. Lluny dels focus i dels diaris, no ha fet comentaris ni s'ha posicionat en res. Un contrasta amb el to incendiari que va marcar el seu pas al capdavant dels populars. Des de la seva partida el PP ha millorat constantment en les enquestes i la guerra dels populars sembla quedar ja enterrada.