El PP ha recorregut aquest divendres en empara al Tribunal Constitucional (TC) perquè revisi "un per un" els acataments dels presos polítics catalans quan van jurar o van prometre el càrrec al Congrés i al Senat.

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha explicat a Alacant que aquest divendres el seu partit ha presentat el recurs davant de la possibilitat que aquests polítics fessin servir "fórmules que poguessin buidar del contingut original l'acatament de la Constitució".

Teodoro García Egea ACN

ACN

Per a García Egea, aquests diputats i senadors no només van comprometre la seva lleialtat davant la Carta Magna sinó també "al referèndum de l'1 d'octubre, al procés independentista o a la declaració unilateral d'independència".

"Hem demanat avui al TC que revisi un per un els juraments" per si "poguessin revestir algun caràcter que els invalidés", ha insistit el número dos del PP, que ha assenyalat que amb aquesta iniciativa el seu partit "dona la cara".

García Egea ha fet aquestes declaracions abans d'assistir a la tria del popular Carlos Mazón com a nou president de la Diputació d'Alacant en virtut d'un pacte amb Ciutadans, un acte a què també ha anat, entre d'altres, el president de la Generalitat Valenciana, el socialista Ximo Puig.