La vicesecretària d'Organització del PP, Carmen Fúnez, ha demanat al PSOE que retiri la llei d'amnistia després d'aconseguir aquest diumenge el seu pitjor resultat en unes eleccions gallegues, amb 9 representants, davant el PP, que ha aconseguit la seva cinquena majoria absoluta amb Alfonso Rueda, el successor d'Alberto Núñez Feijóo. "Ahir els gallecs van votar davant la política d'enfrontament de Pedro Sánchez, davant l'amnistia, el PSOE, a partir d'avui, hauria de retirar aquesta llei d'amnistia", ha reclamat la dirigent del PP aquest dilluns en una entrevista amb Antena 3. El PP argumenta que les eleccions gallegues són el primer element d'un canvi de cicle electoral, després del 23-J, i que suposen una esmena a la política de Sánchez i els seus pactes amb l'independentisme.

"Un nou cicle electoral"

Així ho ha recalcat la secretària general del PP, Cuca Gamarra, que veu aquestes eleccions com les primeres d'"un nou cicle electoral on ha quedat clar que aquest model de Pedro Sánchez no compta amb el suport dels espanyols", com ha dit en declaracions als periodistes a la seva arribada a un esmorzar informatiu de la presidenta de la Comunitat de Madrid. Per la seva part, la vicesecretària d'Organització del PP ha assenyalat que tant el PSOE com Vox han de fer una reflexió interna davant dels resultats obtinguts en una campanya en la qual els acusa de fer "pinça" contra el PP.

Els 40 diputats aconseguits, el 47 % del suport i l'augment de vots respecte a 2020 reflecteixen "que el vot útil per frenar l'independentisme en aquest país és el PP i l'única alternativa a Sánchez i a l'independentisme és el PP", ha defensat Fúnez en relació amb Vox. "El govern espanyol només va obtenir ahir 9 diputats", ha afirmat a més, cridant l'atenció sobre el mal resultat de Sumar, el nom del qual ha criticat en assenyalar que aquest partit "no ha fet cap altra cosa que restar, que baixar el nombre de diputats fins a ser una força extraparlamentària" a la terra de la seva líder, Yolanda Díaz.

Culpen l'independentisme

Ambdues dirigents han afirmat a més que a Galícia s'ha imposat la fórmula de la moderació, estabilitat, polítiques serioses del PP davant els relats construïts en un Falcon, que posen "preu a seguir a La Moncloa", perquè el PSOE ha estat "devorat per l'independentisme". I per això argumenten que no és el PP qui respira alleujat després de la seva cinquena majoria absoluta a Galícia, sinó "els gallecs i tots els espanyols". En la mateixa línia s'ha pronunciat el president del PP de Castella-La Mancha, Paco Núñez, que ha defensat que qui ha de fer autocrítica és el govern espanyol perquè la coalició "ha quedat esborrada del mapa a Galícia".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!