El gest de la bandera encara cou. El PP ha demanat aquest dimecres a la mesa del Congrés escarmentar Míriam Nogueras per haver apartat aquest dimarts la bandera espanyola del faristol de la sala de premsa de la cambra baixa. El grup popular ha presentat una queixa formal en la qual assegura que la diputada de Junts per Catalunya “va incomplir el reglament del Congrés” i “no va respectar els símbols oficials”. En l’escrit, el PP assenyala que “la bandera d’Espanya simbolitza la nació i representa els valors constitucionals expressats en la Constitució”.

 

És per tot això que el grup parlamentari liderat per Cuca Gamarra ha demanat a la Mesa “acordar les resolucions corresponents davant l’actitud” de Míriam Nogueras i “adoptar les mesures oportunes” perquè un gest d’aquest tipus no es torni a produir a la cambra espanyola. El PP no ha estat l’única formació que ha posat el crit al cel davant el gest de Míriam Nogueras amb la bandera espanyola. Vox ha demanat que el Congrés dels Diputats imposi sancions contra la diputada de Junts.

José María Figaredo, portaveu adjunt de la formació d’ultradreta, va demanar que la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, imposi sancions a Nogueras per haver “soscavat el decòrum de les institucions”, i va donar idees: suspendre la diputada durant un mes o més. “Per aquesta bandera ha mort molta gent en aquest país i vostès no poden humiliar els símbols del conjunt dels espanyols que ens paguen el sou a tots, també a vostès”, va dir en el debat d’una iniciativa presentada per Junts per Catalunya.

Vox ja es va pronunciar de la mateixa manera hores abans. El portaveu de la formació al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, va criticar la líder de Junts a la cambra baixa per haver apartat la bandera espanyola quan ja fa “tres anys i mig” que cobra del Congrés. Irritat pel gest de Nogueras, el portaveu ultradretà va assenyalar que “ja fa tres anys i mig que gaudeix d’un sou al Congrés i no ha estat fins avui que se li ha passat pel cap fer el numeret amb la bandera”. Espinosa de los Monteros va assegurar que el gest de Nogueras es deu al poc temps que queda per a les pròximes eleccions, i va afirmar que no és “casualitat”.

Ciutadans no ha actuat de manera diferent. El partit capitanejat per Inés Arrimadas a la cambra baixa també ha presentat un escrit a la Mesa, en el qual demana que el gest no es torni a repetir. Segons la formació taronja, el Congrés hauria de prohibir que símbols oficials com la bandera espanyola puguin ser “menyspreats” i forçar independentistes a respectar-los si volen utilitzar la sala de premsa. “La gent a qui li fa fàstic la bandera d’Espanya és la gent que decideix què fa el govern d’Espanya”, va lamentar en roda de premsa la ja expresidenta del partit, Inés Arrimadas.