El Partit Popular segueix assetjant per terra, mar i aire el govern de Pedro Sánchez: ara, sol·licitarà en l'escrit de denúncia davant l'Oficina de Conflicte d'Interessos anunciat aquest dimecres que s'inhabiliti Sánchez "entre 5 i 10 anys" per "no abstenir-se" en el rescat d'Air Europa, una companyia que, segons apunta el PP, "tenia vincles de naturalesa econòmica i professional amb la seva dona, Begoña Gómez". Els populars registraran aquest dijous aquesta denúncia, en la qual s'assenyala que "els interessos personals, de naturalesa econòmica i professional, de l'esposa del president del Govern es veien beneficiats també, amb els citats acords del Consell de Ministres, per l'especial relació que en tals moments mantenia la mateixa amb el Grup Globalia", argumentant així que Sánchez "va incomplir la llei en no inhibir-se".

La denúncia continua citant, entre altres punts, el nomenament de Begoña Gómez com a directora de l'IE Africa Center l'agost de 2018 fins a juny de 2022. "S'ignora quina ha estat la naturalesa jurídica de la relació existent entre Begoña Gómez i l'IE: si era una relació laboral per compte d'altri, una relació mercantil actuant Begoña Gómez com a treballadora autònoma, o una relació de serveis entre l'Institut d'Empresa i una societat mercantil de la qual Begoña Gómez fos sòcia de control i/o administradora", recull l'escrit, al qual ha tingut accés Europa Press.

Així, en l'exposició de consideracions jurídiques el Partit Popular recorda que els alts càrrecs que tinguin la condició d'autoritat "s'abstindran d'intervenir en el procediment administratiu corresponent quan, per afectar els seus interessos personals (...) concorrin les causes previstes en la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú". Per tot això, els populars consideren que Sánchez "ha incomplert el deure d'abstenció" en Consells de Ministres "pel que fa a les mesures de suport econòmic concedides al grup Globalia en els citats acords".

El PP vol portar-ho a la Fiscalia per si hi hagués "responsabilitat penal"

En aquesta línia, la denúncia, signada per la secretària general del PP, Cuca Gamarra, i el sotssecretari d'Acció Institucional del PP, Esteban González Pons, sosté que, en cas d'acreditar-se els fets relatats, s'estaria enfrontant a una infracció greu a la qual correspon la sanció d'"impossibilitat d'ocupar un alt càrrec durant un període d'entre 5 i 10 anys". D'altra banda, han demanat donar trasllat a la Fiscalia, en cas que existissin indicis que pogués haver-se incorregut en responsabilitat penal, de la documentació que obri en el seu poder "donada la vinculació d'alguna de les empreses ressenyades en els fets" de l'escrit.

Així mateix, han demanat obrir actuacions prèvies per investigar els comportaments denunciats i iniciar el procediment que resulti procedent, així com donar trasllat al Ministeri competent —en cas que es confirmés que Sánchez ha incomplert la seva obligació d'abstenció— per a la "incoació de l'oportú expedient". El mateix líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ja havia avançat aquest dimarts que el seu partit vol conèixer què hi ha darrere dels contactes de la dona de Sánchez amb Globalia perquè "fa mala olor". De fet, va alertar en Onda Cero que podrien estar davant un presumpte conflicte d'interessos. Per tot això, els populars consideren que Sánchez "ha incomplert el deure d'abstenció" en Consells de Ministres "respecte de les mesures de suport econòmic concedides al grup Globalia en els citats acords".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!