El PP ha demanat avui al secretari d'Organització de Podemos, Pablo Echenique, que dimiteixi després de conèixer-se que un jutjat de Saragossa ha ratificat la sanció de més de vuit mil euros que li va imposar la Seguretat Social per la contractació irregular del seu assistent personal.

Una vegada coneguda la informació, el PP, per mitjà del seu portaveu al Congrés, Dolors Montserrat, ha instat Echenique que "prediqui amb l'exemple" i dimiteixi. S'ha preguntat què és el que demanaria Podemos si una sentència d'aquestes característiques afectés un càrrec del PP i ha respost tot seguit: "La dimissió".

També el secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha reclamat explicacions al número tres de Podemos, encara que "amb la poca pau" que la formació "morada" té ara, estaran preocupats per "una altra cosa", ha afegit en al·lusió a la crisi interna que ha desembocat en la renúncia d'Íñigo Errejón al seu escó.

Les critiques del PP arribaven després que Echenique hagi anunciat la seva intenció de recórrer la resolució judicial que ha ratificat la sanció que li va imposar la Tresoreria de la Seguretat Social. Echenique ha mostrat la seva discrepància amb aquesta resolució judicial, ja que segons ha explicat a Twitter la llei de dependència estatal i l'aragonesa diu que "els assistents professionals poden funcionar com a autònoms", la qual cosa no faria obligatòria la seva alta en la Seguretat Social.

"La sentència no atén aquesta legislació, pot afectar milers de famílies. Per això, la recorreré", anuncia Echenique. El document ètic aprovat en l'última assemblea ciutadana de Vistalegre II estableix que tots els seus càrrecs públics, interns o candidats de Podemos tenen el compromís de renunciar al seu lloc "en cas de ser processat o condemnat" per delictes de corrupció, econòmics, assetjament sexual, violències masclistes, pederàstia i el maltractament infantil, així com els delictes contra els drets dels treballadors i les treballadores, els ecològics i els urbanístics.