L'independentisme ha viscut aquest dimarts un gir inesperat amb la decisió del Tribunal Suprem de revisar la concessió dels indults als presos polítics catalans. L'alt tribunal ha acordat estimar els recursos de reposició interposats pel Partit Popular, Vox, Ciutadans i Convivència Cívica Catalana contra la decisió de rebutjar-ne la legitimació activa per recórrer les mesures de gràcia atorgades pel govern espanyol. Quan ha saltat la notícia, la dreta espanyola s'ha mostrat eufòrica amb la revisió dels indults.

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha celebrat la "gran notícia". "El Tribunal Suprem accepta el nostre recurs contra els ignominiosos indults als colpistes del procés", ha anunciat a Twitter. A més, ha desitjat que "tant de bo la victòria sigui completa" i s'anul·li "aquesta maniobra impresentable del govern espanyol de (Pedro) Sánchez". "Seguim!", ha conclòs.

Tuit Inés Arrimadas sobre la revisión de los indultos
Inés Arrimadas celebra la "gran notícia" / @InesArrimadas

El portaveu de Cs, Edmundo Bal, ha fet gala del seu odi per dir que els presos polítics estan "un minut més a prop de tornar a presó". "És una primera gran victòria", ha assenyalat des del Congrés dels Diputats, ja que la decisió del Suprem suposa estar "una passa més a prop" que s'anul·lin els indults "injustament aconseguits". A més, ha afegit en una piulada que "Cs continuarà treballant perquè es declarin nuls i contraris a la Constitució".

Tuit Edmundo Bal sobre la revisión de los indultos
Edmundo Bal fa gala del seu odi per dir que els presos polítics estan "un minut més a prop de tornar a presó" / @BalEdmundo

El PP s'ha anotat la victòria: "Gràcies al Partit Popular, el Tribunal Suprem analitzarà la legalitat dels indults als independentistes condemnats per sedició i malversació". "(Pedro) Sánchez no està per sobre de la justícia ni pot fer el que vulgui", ha assegurat la formació conservadora en una piulada. La secretària general, Cuca Gamarra, ha advertit que "Sánchez no està al marge de la llei", motiu pel qual "el TS analitzarà si van ser legals els indults als condemnats per sedició i malversació". "El TS fa una passa és en el reconeixement que els actes del govern espanyol sí tenen control de legalitat", ha afegit.

TUIT PP sobre la revisión de los indultos
El PP s'anota la victòria / @populares
Tuit Cuca Gamarra sobre la revisión de los indultos
Cuca Gamarra adverteix que "Sánchez no està al marge de la llei" / @cucagamarra

De moment, ningú de Vox ni de Convivència Cívica Catalana han dit res al respecte i guarden silenci sobre el gir inesperat del Suprem. L'alt tribunal ha comunicat aquest dimarts que "la secció cinquena de la sala tercera contenciosa administrativa ha decidit per majoria de 3 a 2 estimar els recursos de reposició interposats contra les actuacions de la sala que van inadmetre els recursos contenciosos administratius presentats contra els reials decrets pels quals van ser indultats nou condemnats a la causa del procés. La Sala estima tots els recursos excepte l'interposat per l'entitat Pro Patrimonium Sijena i Jerusalem, que es rebutja per unanimitat".