Nou bloqueig de PP i Ciutadans a les iniciatives del govern de Pedro Sánchez, aquesta vegada sobre el destí de les restes de Franco. Els dos partits a la oposició tenen previst demanar una ampliació del termini per presentar esmenes parcials a la reforma de la Llei de Memòria Històrica que hauria d'acabar aquest dimarts a les 8 del vespre, segons avança VoxPópuli.

Aquesta reforma de la Llei de Memòria té com a objectiu introduir una esmena que impedeixi que les restes del dictador es puguin enterrar en un lloc públic. Així, s'evitaria que Franco fos enterrat a la cripta de la catedral de l'Almudena a Madrid.

Aquesta prohibició, però, queda aplaçada fins que PP i Cs ho decideixin. A la reunió de la Mesa d'aquest dimarts, on els dos partits tenen majoria, es demanarà una ampliació dels terminis per esmenes i, per tant, per ara la llei no podrà continuar el seu tràmit parlamentari. Des de la formació taronja, argumenten que encara estan estudiant les esmenes a l'articulat.

Amb aquest bloqueig dels dos partit majoritaris a la Mesa, al PSOE només li queden dues opcions. Una és esperar que deixin de demanar ampliacions de terminis i l'altra, aprovar la reforma via decret llei o reial decret.