El Partit Popular aprofita la dimissió de Noelia Núñez, la dirigent que va falsejar el seu currículum, per recuperar l’ofensiva contra càrrecs del PSOE que també estan qüestionats pels seus currículums. “A quina hora dimiteixen Pilar Bernabé, Patxi López i Pedro Sánchez per, com mínim, falsejar els seus CV i plagiar tesis doctorals?”, es va preguntar la portaveu del PP al Congrés, Ester Muñoz, després de conèixer-se la dimissió de la seva companya. “Efectivament no, no som iguals”, va afegir. Més tard, el compte oficial del PP va afegir en aquesta equació el ministre Óscar Puente. I altres veus de les files populars es van sumar a aquests moviments. “A quina hora se n’aniran a casa seva Patxi López, Pilar Bernabé o Pedro Sánchez per falsejar els seus estudis? Ah no, que no dimiteixen ni quan es roba”, es va burlar Miguel Tellado. “L’única sortida decent és la dimissió o mostrar públicament els títols que acrediten la formació que apareix al seu currículum. No hi ha més sortides possibles”, ha insistit la portaveu del PP al Senat, Alicia García.
📝 Noelia Núñez dimiteix com a diputada i com a dirigent del PP després d’haver falsejat el currículum
👤 Qui és Noelia Núñez, “l’Ayuso de Fuenlabrada” i estrella del PP a les xarxes socials
Os toca @pilarbernabe, @oscar_puente_, @patxilopez, @sanchezcastejon. pic.twitter.com/IcmqS7KQxG
— Partido Popular (@ppopular) July 23, 2025
Tot va esclatar quan el ministre Óscar Puente va assenyalar que Noelia Núñez havia presentat fins a tres currículums diferents a les pàgines web del Congrés, de l’Ajuntament de Fuenlabrada i de la Universitat Francisco Marroquín i es va constatar que no havia acabat cap de les carreres que hi apareixien. Després d’uns dies a l’ull de l’huracà, va acabar dimitint per contribuir a “recuperar la confiança en la política prenent en primera persona la més difícil de totes les decisions possibles”. Això sí, va assegurar que mai no ha tingut “intenció d’enganyar ningú” i es va escudar que, senzillament, era una “informació errònia”.
“No soc com membres del PSOE, que no tenen cap escrúpol ni honradesa a l’hora d’assumir [responsabilitats] quan cometen errors. I a les proves em remeto de tots els escàndols de corrupció i dels seus currículums i amb els estudis que diuen tenir i que després han de ser corregits”, va verbalitzar Noelia Núñez ahir a última hora en una entrevista a Telemadrid. I va posar el focus, entre altres, en Patxi López: “Tinc el dubte de saber si efectivament va estudiar o no. Jo sí que m’he matriculat i sí que tinc assignatures cursades i tinc un expedient acadèmic. M’agradaria que el senyor Patxi López, si posa que va estudiar, que mostri la seva”, ha expressat. I a ella s’ha afegit Ester Muñoz a X: “Estem desitjosos que doni exemple i ens mostri el títol que acredita que va estudiar enginyeria com diu el seu perfil de diputat en el Congrés. Si no pot acreditar-ho, esperem la seva dimissió per mentir”.
Els currículums de Pilar Bernabé, Patxi López i Óscar Puente
On són els dubtes? El cas més cridaner és el de la delegada del govern espanyol al País Valencià, Pilar Bernabé, que des de fa vuit mesos forma part de la direcció del PSOE com a secretària d’Igualtat. Fins al passat mes d’abril, a la pàgina web del PSOE apareixia com a “llicenciada en Filologia Hispànica i Comunicació Audiovisual” per la Universitat de València. Ara bé, no ha acabat els estudis i posteriorment els socialistes van haver de modificar la pàgina per substituir el terme “llicenciada” per “va iniciar els seus estudis”.
“Va estudiar Enginyeria Industrial a la Universitat del País Basc”, diu la fitxa de Patxi López al web del Congrés. Tanmateix, el portaveu del PSOE a la Cambra Baixa no va acabar la carrera, sinó que la va deixar amb 28 anys quan es va convertir en diputat. “Màster en Direcció Política per la Fundació Jaime Vera”, assenyala la biografia d’Óscar Puente al web del PSOE. Ara bé, no és una titulació oficial, sinó un curs intern que imparteix una fundació vinculada al PSOE (no una universitat o institució pública) que ofereix formació per a militants i càrrecs del partit. El ministre avui s’ha defensat en un acte a Màlaga: “Si és que jo he posat el màster que tinc i on l’he fet. Que a ells els sembla que és un curset de res, doncs que diguin el que vulguin. Jo no enganyo a ningú, es pot fiscalitzar”, ha verbalitzat.
Finalment, tot això també ha esquitxat Pedro Sánchez. El setembre del 2018, el diari ABC va publicar que el president espanyol “va cometre plagi a la seva tesi” perquè “va copiar paràgrafs sencers d’altres autors publicats anys abans”. En aquell moment, Sánchez va sortir al pas per defensar-se negant qualsevol irregularitat i va decidir publicar en obert la seva tesi íntegra. “Vaig fer la tesi, vaig complir tots els passos marcats per la llei, la vaig defensar davant d’un tribunal, vaig publicar les aportacions de la investigació en revistes acadèmiques i en un llibre generalista”, va subratllar en un post a Facebook. “Què està passant? Quin és el problema? Parlem clar: el problema és que els qui governaven fa cent dies no han assumit que avui són oposició”, va esgrimir.
Miguel Tellado aplaudeix la dimissió de Noelia Núñez
“És un gest valent, un gest que l’honra, que el seu partit agraeix i que jo, com a company i com a secretari general, aplaudeixo”, ha verbalitzat aquest matí Miguel Tellado des de Barcelona. “Mentre uns dimiteixen per un error, d’altres s’atrinxeren als seus càrrecs malgrat ser responsables d’un sense fi de delictes. Això és el que ens diferencia a uns d’altres, l’oceà moral que avui separa al Partit Popular del Partit Socialista”, ha esgrimit. “El camí de Noelia l’haurien de seguir tots aquells que tenen molts més motius que ella per dimitir”, ha postil·lat. “El que ens retrata i ens diferencia és com responem uns i altres davant de determinades situacions. Uns amb responsabilitat i altres amb cinisme, esperant que s’escampi i aferrant-se al càrrec”, ha reblat.