El rei Felip Vi ja ha decidit designar el candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, com a candidat a la investidura. Així doncs, a partir de dilluns comença el compte enrere perquè Feijóo aconsegueixi els suports necessaris per ampliar la majoria de 172 escons que té ara mateix—136 de PP; 33 de Vox; 1 de CC i 1 d'UPN—. El debat d'investidura de Feijóo serà els pròxims 26 i 27 de setembre, tot i que, el líder del PP necessita que es donin dos fets per convertir-se en president del govern espanyol, aconseguir els 5 diputats del PNB —una opció que veuen molt complicada— o l'abstenció de PNB i dels 7 diputats de Junts. Els populars no perden l'esperança de pactar amb el partit basc, tot i que, ells han deixat clar que no formaran part de cap govern on hi sigui Vox. El portaveu del PNB, Aitor Esteban, va confirmar aquest dimecres que es trobarà amb Feijóo, per "cortesia", però en cap cas es planteja donar suport a la seva investidura. 

Les úniques 3 opcions que té el PP per aconseguir el suport del PNB, segons El Español, són: la gestió dels tres aeroports de Bilbao, Vitòria i Sant Sebastià; seguint en la gestió dels transports, Pedro Sánchez es va comprometre amb el govern basc a fer el traspàs del servei de rodalies, que actualment està en mans de Renfe, però mai es va aconseguir l'acord. I per últim, des del govern basc reclamen la gestió econòmica de la Seguretat Social. 

El suport del PNB, un repte complicat

Des de la direcció del PP assumeixen que el suport del PNB és una tasca molt complicada, i segons apunta el digital, no volen especular sobre l'oferta que Feijóo pugui fer per aconseguir pactar amb el partit d'Urkullu. "No entrarem en una subhasta", indiquen des del carrer Gènova. En aquesta línia, insisteixen que "Pedro Sánchez ho té més fàcil perquè no té principis, però Feijóo no serà president a qualsevol preu".

La secretària general del PP, Cuca Gamarra, va advertir aquest dimecres que el PP parlaria amb tots els partits, excepte amb Bildu. Això implica que els partits independentistes sí que estarien inclosos en la ronda de consultes que el PP començarà el pròxim dilluns. El citat diari apunta que Feijóo s'obre a dialogar amb Junts perquè "no té el mateix passat que Bildu". Per la seva banda, la consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, ha refusat qualsevol reunió amb els populars. Vilagrà va defensar que la proposta d'investidura de Feijóó no els "interpel·la" perquè ERC mai ha votat el PP ni ho farà "mai". 

Pedro Sánchez està acostant postures amb Junts, tant que estudia la fórmula per impulsar l'amnistia que exigeix Puigdemont. Una oferta que, evidentment, el PP no posarà sobre la taula "és molt probable que els agradi més el que vol fer Pedro Sánchez", admet l'equip de Feijóo.

Objectiu del PP: noves eleccions

Després de l'anunci de Francina Armengol de convocar el debat d'investidura de Feijóo per a finals del mes de setembre, el PSOE ho ha acceptat amb esportivitat. Fonts del PSOE han recordat que és "habitual" que la presidència del Congrés concedeixi un mes de marge al candidat per trobar suports i sotmetre's a la investidura, però han apuntat que amb aquesta demora Feijóo aconsegueix "temps" per evitar que emergeixi la remor interna al seu partit. Segons el PSOE, l'objectiu del líder dels populars no és ser investit, perquè "sap que no té els vots necessaris", sinó que se celebrin noves eleccions.

Bildu, per la seva banda, també considera que amb la seva elecció la presidenta del Congrés ha allargat "innecessàriament" la investidura, perquè en aquest termini Feijóo seguirà sense obtenir els vots necessaris per a ser investit. "Serà una pèrdua de temps que només evidenciarà la incapacitat de les dretes reaccionàries per formar govern", han sentenciat fonts de la formació abertzale.