El coordinador general del PP, Elías Bendodo, s'ha referit aquest dissabte a la candidatura de la vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics en funcions, Nadia Calviño, per presidir el Banc Europeu d'Inversions (BEI) com "l'última gran mentida" de Pedro Sánchez. En aquesta línia, Bendodo l'ha qualificat d'"anomalia democràtica", en considerar que el president del govern espanyol en funcions havia de trucar al líder de l'oposició, Alberto Núñez Feijóo "per parlar-ne". "Això demostra la supèrbia i l'arrogància de Sánchez en totes les decisions", ha assenyalat.

En declaracions als mitjans després de reunir-se amb el Comitè de Direcció del PP a Ceuta, ha recordat que Sánchez va afirmar en campanya que Calviño era "la seva veu econòmica" i ha ironitzat, afirmant que "el que no ens ha dit és que era interina". Segons el coordinador general del PP, sembla que Sánchez "està començant a recol·locar els seus ministres a la vista que no tindrà prou suports" per una investidura al Congrés.

Sobre els comicis del 23-J, Bendodo també ha acusat Sánchez de pretendre "judicialitzar el resultat de les eleccions" perquè "no sap perdre". "Pretén ficar en un embull jurídic i aconseguir als tribunals el que no li han donat les urnes i segueix la 'triple M' de la qual parla: maldat, mentida i manipulació", ha retret al líder socialista. En aquesta línia, ha titllat Sánchez de "superb" per no felicitar Feijóo per les seves victòries a les municipals, autonòmiques i generals.

Optimista amb la investidura de Feijóo

D'altra banda, Elías Bendodo s'ha mostrat optimista pel que fa a una possible investidura de Feijóo al Congrés i ha alertat que només hi ha dues vies: "Un govern del PP en solitari ampli i fort que faci rodar com més aviat millor o Sánchez i 24 partits que li demanaran vicepresidències, indults, vetos entre els uns i els altres...". Per al popular, aquesta alternativa amb el socialista president seria "nefast". "El PP té avui força més suports que el PSOE perquè comptem garantits amb 171 'sí' i estem treballant el 172 amb Coalició Canària, almenys 50 més que Sánchez, que únicament disposa dels seus 121, res més, ni els de Sumar, perquè Podem ja li ha dit que ja veurem què fa", ha comparat.

El PP carrega contra Sánchez pel govern a Ceuta

El coordinador general del PP també ha carregat contra Pedro Sánchez per fer "saltar pels aires" el govern de coalició "pràcticament fet" que populars i socialistes negociaven a Ceuta. "Si hi ha un territori on tots els partits hem de llançar un missatge d'unitat és precisament aquí, a la frontera no només d'Espanya, sinó de la UE, però això no ho ha entès Sánchez, que ha anteposat els seus interessos particulars als del conjunt d'aquest país i als de tots els ciutadans de Ceuta", ha criticat.