El PP posa en marxa la seva ofensiva contra el suposat “adoctrinament” a les aules catalanes. Així ho ha anunciat aquest dimarts la diputada Andrea Levy, que ha presentat una proposta de resolució perquè el Parlament insti el Govern a personar-se en les causes judicials. Per altra banda, també insta a la implementació d’una “bústia anònima” per denunciar aquesta mena de casos d’alumnes “que no es dobleguen al nacionalisme”.

El text que han entrat a registre consta de dos punts. El primer demana a la cambra que “condemni la instrumentalització política” a l’escola catalana. “Espero que la part nacionalista del PSC digui si hi està a favor o en contra”, ha etzibat Andrea Levy. El segon punt insta el Govern de Generalitat a personar-se en les causes judicials, que ha dit que poden acabar amb la inhabilitació dels professors que “adoctrinen”. Les aules, ha dit, no serveixen per "imposar fonamentalisme independentista".

 

En aquest sentit, la diputada del PP ha fet referència als 134 casos que s’estarien analitzant per part de l’alta inspecció. “No són molts, però tampoc no són pocs”, ha dit. Sobre la possibilitat de denúncies falses en aquesta bústia anònima, ha precisat que “ja es depurarà el que és cert i el que és greu del que no”. Per altra banda, conjuntament amb Ciutadans, han demanat la compareixença del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, perquè aclareixi “de quin costat està”. Ha considerat que “està mirant cap a una altra banda” davant l’adoctrinament.