El Partit Popular acusa Pedro Sánchez de ser el responsable dels bons resultats de l’independentisme basc, gallec i català aquest 2024. El portaveu dels populars Borja Sémper atribueix el creixement històric de Bildu al País Basc al “protagonisme que li ha concedit” el PSOE en la política espanyola, cosa que, a parer seu, “ha impactat de manera directa en els resultats” dels abertzales i en “la seva imatge davant de l’electorat”. Aquest diagnòstic se suma a l’ascens del BNG en les eleccions al Parlament de Galícia del mes de febrer i al fet que Carles Puigdemont hagi passat de ser “irrellevant” a convertir-se en “un dels actors principals de la política catalana”. Per a Sémper, això “evidencia una vegada més que Pedro Sánchez és una màquina de vots de l’independentisme”.

“És un creador d’independentistes i a les proves ens remetem”, ha reblat. I ha afirmat que aquesta “màquina contínua de crear independentistes” respon a la “voluntat de Sánchez de mantenir-se al poder amb el suport d’aquests partits”, davant dels quals el PSOE no “confrontarà ni enfrontarà ni oferirà un model alternatiu”. De fet, ha argumentat que els resultats dels socialistes al País Basc i a Catalunya es deuen a “l’entreguisme del PSOE a l’independentisme”.

Després que ahir la secretària general del PP, Cuca Gamarra, atribuís els bons resultats de Bildu al “blanquejament” per part de Pedro Sánchez, Borja Sémper ha aprofundit en la mateixa idea i ha relacionat el creixement de sis escons de la candidatura de Pello Otxandiano a la “normalització” de Bildu, a la seva “conversió en partit rellevant a Madrid per sobre del PNB”, al seu “paper predominant” per l’aritmètica parlamentària i al fet de ser “influent” en el govern espanyol. A més, ha recordat que l’executiu va aprovar la passada legislatura “lleis importants donant protagonisme a Bildu”, i ha citat la Llei d’Habitatge i la Llei de Memòria Democràtica. “Això té un reflex”, ha reflexionat.

“Què va celebrar el Partit Socialista?”

Així mateix, Borja Sémper ha disparat contra el PSE per la seva celebració dels resultats del 21-A i ha expressat la seva “sorpresa” per l’alegria dels socialistes. “Què va celebrar el Partit Socialista després dels resultats d’ahir?”, s’ha preguntat: “Que Bildu hagi aconseguit el seu millor resultat de la historia? Haver pujat sis dècimes? Haver quedat tercer?”. I ha esgrimit que amb Pedro Sánchez, “l’èxit per al PSOE és ser crossa dels nacionalistes”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!