El Partit Popular (PP) ha denunciat l'ABC davant la Junta Electoral i ha remès la queixa a la Fiscalia. La denúncia té l'origen en la portada del diari conservador del dia de reflexió, en què apareixia la fotografia de la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Inés Arrimadas, i en les seves declaracions que es publicaven a l'interior.

El diari madrileny ha carregat contra el PP a l'editorial d'avui. Al·lega que al diari del dia de reflexió van recollir informacions de diversos candidats, "inclòs evidentment el del PP", i que van destacar Arrimadas a la portada per "pur criteri informatiu" (recorda que en eleccions anteriors havien actuat de la mateixa manera amb el candidat del PP).

ABC: el PP vol "mutilar la lliure opinió i expressió"

L'ABC contra el PP

L'editorial del diari conservador carrega contra el PP quan afirma que Arrimadas era "l'única opció del constitucionalisme". El diari unionista apunta que si el PP ha denunciat l'ABC (i no pas altres mitjans que van oferir una cobertura similar a d'altres candidats, com Iceta) és per "ressentiment".

La denúncia del partit conservador és definida com un retrat de "la situació intel·lectual i ètica d'aquesta formació". Per a l'ABC, el Partit Popular usa trucs legals per "coartar la llibertat d'expressió" i li retreu que pretengui "adhesions incondicionals" i "mutilar la lliure opinió i expressió". L'editorial recorda als populars que si bé el diari s'orienta pels valors del liberalisme, la moral cristiana i la defensa de la unitat d'Espanya", no "es plega al Rajoy o al Rivera de torn".