La televisió alemanya, en concret el telenotícies Tagesschau, ha indicat que la UE pot acabar arreglant la situació dramàtica del turisme a l'Estat espanyol, i especialment a les Illes Balears, pel bloqueig de fronteres. La televisió alemanya ha recordat que divendres està prevista una reunió dels ministres de Transport, i que la Comissió Europea és partidària d'adoptar una solució conjunta sobre moviments interns.

"La Comissió Europea s'ha mostrat partidària avui d'adoptar un enfoc uniforme dels Estats membres per relaxar els viatges. Els ministres de Transport de la UE es reuniran divendres. Potser llavors estarà més clar si val la pena reservar un vol a Mallorca. I sobretot per quan", ha indicat.

Captura de pantalla 2020 05 13 a les 18.00.49

"Esperant l'inici de temporada", diu la televisió alemanya

La televisió alemanya ha reconegut que la situació és alarmant i cada cop més complicada, per les decisions que ha adoptat el govern espanyol. "Fins ara només s'ha permès l'entrada al país als qui tenen la seva primera residència a Espanya, amb algunes excepcions. A partir de divendres, els visitants tindran les mateixes obligacions de quarantena que a Alemanya. Això significa que qualsevol persona que arribi de l'estranger primer s'haurà de quedar a casa o en un hotel durant dues setmanes", indica. 

Afegeix que a la majoria dels hotels no els val la pena obrir en aquest moment. Però recorda que l'estat d'alarma finalitza el 24 de maig, i és incert que el govern del PSOE i Podemos el pugui perllongar, causa de la seva debilitat. "El govern voldria fer-ho", recorda.