La visita que havia de fer el president a l'exili, Carles Puigdemont, a Eslovènia en els pròxims dies ha quedat ajornada a conseqüència del retard en la investidura, segons ha informat l'eurodiputat eslovè Ivo Vajgl (ALDE) en declaracions a la premsa local.

La visita a Eslovènia hauria estat la segona que realitza Puigdemont des que es va refugiar a Bèlgica, després de la que va fer a Copenhaguen (Dinamarca) per pronunciar una conferència a la Universitat i reunir-se amb diputats danesos.

La visita a Eslovènia hauria significat un altre pols amb el govern espanyol, davant la possibilitat que aquest reactivés una ordre de detenció contra Puigdemont. Quan va viatjar a Dinamarca la Fiscalia va demanar al jutge Pedro Llarena que activés una ordre, d'acord amb el govern espanyol, però el magistrat no la va tirar endavant, enmig d'una gran polèmica que va tenir ressò internacional.

El programa que s'havia esbossat sobre la visita de Puigdemont preveia el contacte amb diputats eslovens, segons mitjans locals.